Megtiszteltetés volt a Fulham játékosának lenni!

SzR-kiralygabor.eu • 2015. május 08., péntek •
Király Gábor Münchenben készült fel a 2014/2015-ös szezonra. Az 1860 München csapatának már elindult az idény, amikor jött a lehetőség, hogy az angol másodosztályú Fulhamhaz, a két fiatal kapus mellé leszerződtetik a magyar válogatott rangidős hálóőrét is. A 93-szoros magyar válogatott minden eshetőséget alaposan átgondolt, és a transzfer lezárása előtt egy nappal úgy döntött, hogy visszatér Angliába. London legrégebbi csapatában, a patinás Fulhamben játszani 39 évesen, nekem volt megtiszteltetés - nyilatkozta Király Gábor.
Megtiszteltetés volt a Fulham játékosának lenni!

Mikor Londonba érkeztem, akkor győzelem nélkül, kieső helyen volt a csapat. Hirtelen az 1997-es születésű, nálam majd 20 évvel fiatalabb játékosokkal találtam magam egy öltözőben, akiket próbáltak beépíteni a csapatba. Nyilván voltak rutinos játékosok is, de a csapat egység nehezen állt össze. Két vagy három meccsen védtem, úgy, hogy a gárda hat játékosa 20 év alatti volt - kezdte a saját honlapjának nyilatkozva londoni élményeit sorolni Király Gábor. 
Érdekesség, hogy az angolok úgy nőnek fel, hogy egy edzésük  van, nagyjából  fél 11 körül, majd együtt ebédel a csapat, és délután maximum egy konditermi edzés szerepel még a programban. Az a fajta német ritmus, hogy két edzésen kell részt venni, itt elképzelhetetlen. Igaz, a bajnoki ritmus viszont sokkal pörgősebb a heti két meccsel - tette hozzá a szombathelyi származású kapus. 
Amikor Felix Magath távozott, új felállás lett a csapatnál. A korábbi mezőnyjátékosokat félretették (leginkább a külföldi szekciót), ők év közben el is igazoltak, vagy kölcsönbe máshová kerültek. Páran maradtunk a keretben. Nekem ez a fajta váltás nem jelentett gondot, mi, kapusok nagyon jól dolgoztunk együtt. A fiatal Bettinelli kapott lehetőséget, akinek amúgy az édesapja felel az egész klub, beleértve az utánpótlás és nagy csapatok, kapus szakmai munkájáért - folytatta. 
A hitvallásom szerint a  kapus teamnek úgy kell dolgoznia, hogy mindegy ki véd, mindenki felkészült kell, hogy legyen, és egymást segítve tudunk csak előre jutni. A fiatal kapusok sokat voltak sérültek, én szerencsés voltam, mert úgy dolgoztam végig a szezont, hogy elkerültek a sérülések. Pedig nagyon sokat dolgoztam, az edzésmunka dandárja rám maradt, mert a meccselő kapust pihentették, a másik sérült volt és kölcsön is adták. Összességében elmondható, hogy többet dolgoztam és edzettem, mint máskor - mondta KIrály. 
Ha ki kell választanom egy legemlékezetesebb pillanatot a fulhami időszakból, talán a Leeds elleni 1:0-s győzelem az, ami az utolsó hivatalos bajnokim is volt a klub színeiben. Ezzel a diadallal ugyanis egy 28 meccs óta tartó idegenbeli nyeretlenségi sorozatot sikerült megtörnünk - fűzte hozzá boldogan. 
Zárásként annyit, hogy nem volt olyan mérkőzésünk, ahol magyar vagy német szurkolóval ne találkoztam volna. Volt, hogy Münchenből szürke mackóban jöttek drukkolni a Craven Cottage-be. 39 évesen a negyedik legidősebb élő szerződéssel rendelkező kapus voltam az angol első és másodosztály hálóőreit nézve.   A kapustársaimmal, a klubbal nagyon jó viszonyba kerültem, és elismerték az itt végzett munkámat. Pozitív élményekkel zárom a fulhami szezon - ezekkel szavakkal zárta az idény értékelését Király Gábor. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére