Kézilabda: Ma este a spanyolok jönnek!

SzR-nso.hu • 2014. december 11., csütörtök •
Csütörtök este a csoportelső helyért száll harcba a magyar női kézilabda-válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. Ha legyőzzük a spanyolokat, akkor legalább három pontot viszünk magunkkal a középdöntőbe (ez a szám négyre is nőhet, ha a lengyelek nyernek az oroszok ellen). Szucsánszki Zita szerint támadásban könnyebb dolgunk lehet, mint az oroszok ellen, de a védekezésünk lesz a kulcs.
Kézilabda: Ma este a spanyolok jönnek!

„Az lenne a legjobb, ha a lengyelek legyőznék az oroszokat, mi meg a spanyolokat, akkor négy pontot vinnénk magunkkal Debrecenbe – tekintett előre Tomori Zsuzsanna, ám azért érezni lehetett a hangján, hogy látva a lengyelek eddigi teljesítményét maga sincs meggyőződve róla, hogy ez megtörténhet. – De legalább mi nyerjünk..."

A spanyolokkal kapcsolatban nincsenek rossz emlékeink. A 2012-es Európa-bajnokság csoportkörében 32–31-re, a tavalyi vb nyolcaddöntőjében 28–21-re győzött a magyar csapat, amelynek sokkal jobban fekszik csütörtöki ellenfelünk mozgékony stílusa, mint amikor az oroszok élő falat vonnak a hatos elé.

„A lányok megkapták az instrukciókat, készülünk a gyors keresztmozgásokra, a beálló körüli játékra, elzárásokra. Számíthat-e, hogy ismernek egy-két játékost a spanyoloktól? Majd kiderül, de nem hiszem, hogy ez sokat számít, ezen a szinten a bajnokságban is elsősorban a csapatjáték a meghatározó" – magyarázta a szövetségi kapitány.

AZ  A-CSOPORT ÁLLÁSA 

 1. Spanyolország     2     2     –     –     54–46     +8           4
 2. MAGYARORSZÁG     2     1     1     –     58–52     +6       3

 3. Oroszország     2     –     1     1     53–54     –1                1
 4. Lengyelország     2     –     –     2     45–58     –13            0

közösség

további frisss

lap tetejére