Kerékpáros nap Szombathelyen

frisss • 2018. október 16., kedd •
Aktív programot kínál az Őrvidékház a hosszú hétvégére.
Kerékpáros nap Szombathelyen

Alig pár nap múlva, október 22-én, Szombathelyen első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre a „Gyere és tekerj velünk az egészségedért!” kerékpáros nap, az ŐrvidékHáz és a Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület összefogásával. Az egész nap tartó események a kerékpározás több szakágára is kiterjednek, a család minden tagjának szórakoztató programokat ígérnek.

Az érdeklődők kerékpáros túrákon vehetnek részt, ügyességi akadálypályán versenyezhetnek a kisebb gyerekeknek, technikai sprintpályán a nagyobbak. Kipróbálhatják Lajos Zsolt és Pósfalvi Tamás spinning óráját, tandem kerékpározhatnak, láthatnak egykerekű kerékpár, valamint BMX bemutatót. Megmutatják tudásukat az országos és nemzetközi mountainbike versenyeken szép eredményeket elért gyerekek, a ZKSE utánpótlás csapatának tagjai.

A szervezők az óvódásoknak és az általános iskolásoknak rajzversenyt hirdetnek, a részleteket az óvodákban, iskolátokban kihelyezett plakátokon megismerhetik, akik szeretnének ezen részt venni.  A legügyesebb pályamunkák a helyszínen kerülnek díjazásra, de a rendezvény alatt készített rajzokkal is nevezhetnek. Velünk lesznek a rendőrség kollégái, akik segítenek a gyerekeknek a kerékpárosokra vonatkozó KRESZ szabályok megismerésében. A tesztet kitöltő gyerekeket ajándékkal jutalmazzák. Kerékpáros üzletek legújabb termékei tesztelhetők a nap során.

Felnőtteknek térítésmentes egészségügyi állapotfelmérést és „InBody” testösszetétel analízist biztosítunk a rendezvény helyszínén.

Pódiumbeszélgetés keretében Kálovics Anikó, európa bajnok hosszútávfutó olimpikon és Mányoki Attila hosszútávúszót kérdezzük, miért épp a kerékpározást választották kiegészítő, felkészítő sportjuknak.

A sportnap egyik aktív lehetősége a kerékpártúrákon való részvétel. Három különböző távon (20, 45, 60 km) indul országúti, és egy távon terepkerékpár túra, amire szeretettel invitálják a családokat és baráti társaságokat.  Nem kell profi versenyzőnek lenni, bármilyen tudásszinttel teljesíthetők a távok. A vezetők gondoskodnak róla, hogy az útvonalakat kényelmes, túratempóban tekerhessék le. Akik a bringa.zkse@gmail.com e-mail címen előneveznek a túráinkra, azokat ajándékban részesítjük. A legrövidebb túra a Parkerdőhöz vezet. Kifejezetten kisgyerekes családoknak, iskolai csoportoknak ajánlják, hiszen ők is biztonsággal tudják teljesíteni ezt a távot.

A két hosszabb táv az országhatárt veszi célba, „Torony irányt” indulnak a vállalkozó szelleműek. A 45 km-es táv Pornóapáti után Nárai felé kanyarodik vissza, a 60 km-es távon indulók a jáki templomnál is szelfizhetnek egyet.

Hagyjuk, hogy a kerékpározás szelleme elragadjon erre a napra! … Mert kerékpározás nélkül is lehet élni… de érdemes?!

Helyszín: ŐrvidékHáz – Szombathely 11-es Huszár u. 40.

Időpont: 2018.október 22. hétfő 9:00-16:00

közösség

további frisss

lap tetejére