Jól teljesít az Erzsébet-program Vas megyében

vkriszti • 2014. szeptember 09., kedd •
Guller Zoltán, Majthényi László, Ágh Péter és dr. Puskás Tivadar közösen tartott sajtótájékoztató keretében beszéltek az Erzsébet-program sikeréről és fejődéséről mind országszerte, mind Vas megyében.
Jól teljesít az Erzsébet-program Vas megyében

Guller Zoltán, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a 2011. november 30-án indult Erzsébet-program felhasználása és kihasználása országszerte egyre növekszik. Mára 46000 munkáltató adja az Erzsébet-utalványt béren kívüli juttatásként a dolgozóinak, és idén már 160000 ember vett részt az üdültetési programokban.

Majthényi László, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány főtitkára kiemleten fontosnak tartja a gyermekek táboroztatását az Erzsébet-program keretében. Idén már 60 féle tábor közül választhattak a gyermekek, ezek között különböző tematikus táborok is helyet kaptak. A táborokat három helyszínen, Balatonbogláron, Zánkán és Fonyódligeten szervezték meg. A táborokban részt vett gyermekek 94,4%-a rászoruló volt. 2014-ben hat helyszínen, kb. 3000 gyermek vehetett részt a napközis táborokban is. Az Erzsébet-program újdonsága az "Őszi kirándulás", amire már pályázhatnak az iskolák.

Ágh Péter országgyűlési képviselő fontosnak tartotta elmondani, hogy míg nem volt az Erzsébet-program, addig az utalványokból származó profit külföldre került, most pedig az Erzsébet-utalványokból keletkező profitból valósulhat meg az üdültetés, táboroztatás.

Vas megyében 2014-ben 1100 nagycsalád, 600 nyugdíjas és 2000 gyermek vett részt a különböző programokon. A büki, sárvári, szentgotthárdi gyógyfürdő, valamint a szombathelyi Termálfürdő pedig a nyugdíjas üdültetés fogadóhelyeként veszi ki részét a programból.

Dr. Puskás Tivadar örömmel jelentette ki, hogy a szombathelyi nagyvállalatok béren kívüli jutattásként az Erzsébet-utalványt választották, így mintegy 21000 munkavállaló kap Szombathelyen ilyen formában fizetés-kiegészítést.

A vasi megyeszékhelyen 400 helyen fogadják el fizetőeszközként az utalványt.

közösség

további frisss

lap tetejére