Játékok és ruhák a karácsonyfa alatt

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2015. december 20., vasárnap •
Hende Csaba országgyűlési képviselő mellett a Fidelitas szombathelyi szervezete, és a városi diákönkormányzat vezetősége adta át a gencsapáti Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézményben a karácsonyi adománygyűjtés során összegyűlt ajándékokat. A szombati eseményen játékokat és ruhaneműt helyeztek a gyermekek karácsonyfája alá.
Játékok és ruhák a karácsonyfa alatt

Rozsenich Bencétől, a Fidelitas szombathelyi elnökétől a helyszínen megtudtuk, hogy elsősorban a gyermekek korosztályához igazodó ruhaneműket és játékokat hoztak az aktivisták. A Fidelitas és a diákönkormányzat képviselői több autóval hozták az ajándékokat, és azért érezték a szervezők fontosnak, hogy idehozzák az adományokat, mert – mint a Fidelitas elnöke elmondta, - a jövő a fiataloké, és itt biztosan jó helyre kerülnek az adományok. 


Még ma reggel is kaptunk ajándékokat, és mi úgy gondoljuk, hogy ezek az adományok segítik a gyermekotthon lakóinak mindennapjait. A későbbiekben is támogatjuk majd a gyermekotthont, akkor majd a szakkörök létrehozásában segédkezünk - tette hozzá Rozsenich Bence.  
 
Németh Gáborné, az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény Szivárvány lakóotthonának vezető nevelője honlapunknak elmondta, hogy az intézmény 3-18 éves korú lakói, összesen mintegy hatvanan már napok óta nagyon izgatottan várták a karácsonyi adományokat. Ezért aztán szabadidejüket nem kímélve sütöttek, főztek. 


 

Nyári Alexandra Anna (11) parfümöt, spray-t, törölközőt kért, ,,cserébe" verset mondott, majd a vendégekkel együtt karácsonyi dalokat énekelt.

A Manchester United-fan, Burka Sándor 8 éves tanuló Kőszegre jár iskolába és focilabdát kért, és ezt már meg is mutatta nekünk. Sanyi december 23-tól január 3-ig hazamehet az otthonból. 

Az akció fővédnökét, Hende Csabát és az aktivistákat a gyermekek külön is megajándékozták az általuk készített, egy-egy fotómontázzsal díszített falinaptárral.

közösség

további frisss

lap tetejére