..Itthon”, Sopronban: szombaton játssza első ,,hazai” meccsét a Haladás!

SzR-haladas.hu • 2016. február 25., csütörtök •
A Rohonci úti stadion bontása miatt a Szombathelyi Swietelsky-Haladás tavaszi hat ,,hazai” bajnoki-mérkőzése során a Diósgyőr, az Újpest, a Békéscsaba, a Vasas, a Debrecen és az FTC látogat az 5500 ülőhellyel rendelkező soproni stadionba. Hasznos tudnivalókat közlünk a szurkolókkal.
..Itthon”, Sopronban: szombaton játssza első ,,hazai” meccsét a Haladás!

Az első ,,hazai” találkozót február 27-én, szombaton, 15.30-tól rendezik meg, az ellenfél a Diósgyőri VTK lesz. A szurkolók számára érdemes elolvasni az alábbi sorokat, vagy meghallgatni ma reggel 8.30-tól a Frisss FM-en Keringer Zsoltot, a Haladás Szurkolói Kör elnökét!

Jegyek, bérletek, helyek
A soproni stadion város felőli tribünje teljes egészében fedett, a szemben lévő nyitott. A fedett tribünre egységesen 3000, a nyitottra 1400 forint a belépő. A fedett tribünre 12000, a nyitottra 6000 forintba kerül a tavaszi bérlet. A székek számozottak. A stadionban hat pénztár (öt hazai, egy vendég) üzemel.
A megállapodás szerint a Haladás „B”-közép a nyitott tribün, keleti oldali, a főbejárathoz közelebbi szélén szurkol, ugyanezen tribün másik végén található a vendégszektor. A vendégszektorral szemközti, fedett tribün széle pedig a soproni „B”-közép helye, oda – szintén a megállapodás alapján – nem foglalnak helyet Haladás-drukkerek. A kapuk mögött nincs lelátó.
A stadionnak nincs külön parkolója, így a személygépkocsikat a pálya mellett, illetve a közeli lakótelep parkolójában célszerű letenni.
A bérleteket a Haladás Ajándékboltban (Szombathely, Kossuth Lajos utca 20.) csütörtöktől lehet megvásárolni. Hétköznap 10.00-16.00, szombaton 9.30-11.30 között. Jegyeket február 22-től, hétfőtől lehet elővételben vásárolni az interneten, a Haladás Ajándékboltban, az Agora jegyértékesítési pontján és a szombathelyi és soproni vasútállomáson az információs pultnál. 
A szombathelyi stadionra kiadott bérletek nem érvényesek Sopronba, ezért a kedvezményes bérlettulajdonosoknak (VIP, sportolói, sajtó) érdemes érdeklődni a klubnál.

Hol van a stadion, illetve hogyan közelíthető meg?
A Sopron, Káposztás utca 4. szám alatti stadion megközelíthető személygépkocsival az alábbiak szerint: Sopronba beérve végig a Bécs-Wien táblát kell követni, a stadion a város nyugati végén, jobb oldalt, közvetlenül a Shell benzinkút, Mc Donald"s, valamint a sportcsarnok (Novomatic Aréna) mellett található. A másik megközelítési lehetőség: a várost elkerülő 84-es főúton végighajtani, majd a Sopron Plázánál balra befordulni, pár száz méter után balra található a stadion.

Különvonat a soproni meccsekre
A szombathelyi klub szeretné, ha minél több Hali-szurkoló ellátogatna Sopronba és buzdítaná a csapatot. Ezért a GYSEV-vel történt megállapodás alapján mind a hat hazai mérkőzésre szerelvényeket bérel a vasúttársaságtól. Az első, Diósgyőr elleni mérkőzésre külön szerelvényeket bérel. A szerelvények külön lesznek választva a vonat többi részéről. A klub kéri, hogy a szurkolók elővételben, legkésőbb a meccs előtti csütörtök napjáig, Szombathelyen vegyék meg jegyüket a meccsre, így a klub könnyebben kalkulálhat, hány szerelvényre lesz szükség. Jó hír, hogy a vonat egyetlen forintjába sem kerül a szurkolóknak, a meccsbelépővel, vagy bérlettel a drukkerek felszállhatnak a külön kocsikra. Vagyis a meccsbelépő egyben oda-vissza útra szóló vonatjegy is. A vonattal minden Haladás szurkoló, aki érvényes bérlettel és jeggyel rendelkezik, ingyen utazhat.

A Diósgyőr elleni bajnokira a vonat február 27-én, szombaton 13.30-kor indul a szombathelyi vasútállomásról – útközben a menetrend szerinti megállóhelyeken megáll - és 14.30-kor ér Sopronba. Innen két csuklós busszal – szintén ingyen – szállítják a drukkereket a stadionhoz. Miután a buszok kapacitása véges, így azoknak – ha úgy adódik – többször kell fordulniuk a vasútállomás és a stadion között.
A vonattal érkezők közül senki sem indulhat egyénileg a stadionhoz – erről a vasútállomáson rendőrök is gondoskodnak – így a klub kéri a drukkereket, valamennyien várjanak, míg a csuklós buszok a stadionhoz szállítják őket.
Visszafelé szintén ugyanezek a buszok viszik a drukkereket a pályaudvarra, a vonat 18 órakor indul Szombathelyre és 19 órakor ér be. A szurkolóknak a meccsbelépőjüket egészen a hazaérkezésig érdemes megőrizni, hiszen visszafelé is ezzel szállhatnak fel a vonatra.

A sorban állást elkerülendő a zöld-fehér szurkolóknak érdemes elővételben Szombathelyen, vagy az internet a meccsjegy.mlsz.hu oldalon megváltani belépőjüket és bérletüket.

közösség

további frisss

lap tetejére