Itt a jövő: Lego-telefon érkezik a Google-tól

frisss.hu, index.hu • 2016. május 25., szerda •
Saját magunk állíthatjuk össze mit tudjon a készülékünk
Itt a jövő: Lego-telefon érkezik a Google-tól

A Google idei fejlesztői konferenciáján jelentette be, hogy ősszel elkészül a Project Ara névre keresztelt, úgynevezett moduláris telefon. Az első felhasználók 2017-ben már telefonálhatnak is a személyre szabott, Lego-szerűen összeállított készülékekkel, amit természetesen mindenki a mobiltelefonálás jövőjének tart.

A Lego-telefont úgy kell elképzelni, hogy van egy váz, amire mindenki igényének megfelelően szerelheti fel a különböző modulokat. Az egész hasonló az asztali számítógép rendszeréhez, ott is van egy alaplap, ami adott, minden mást cserélni, változtatni lehet. A telefon esetében korlátot jelent, hogy a teljesítményt befolyásoló főbb dolgok, mint például a processzor, vagy a memória nem lesznek cserélhetők.

A Google által készített demóból kiderült, az egyes modulokat akár használat közben is cserélhetjük, sőt, a váltás hangvezérléssel is működik. Ha a tökéletes minőségű fotó a fő célunk, akkor az annak megfelelő egységet rögzítjük a vázon, aztán ha kicsit később inkább a hosszabb használhatóság, azaz az erősebb aksi lesz fontosabb egyszerűen kicseréljük őket. Csak annyit kell mondanunk, hogy

Google, add ki a kamerát!

Kezdetben négy cserélhető modul közül választhatunk: hangszóró, kamera, e-tintás kijelző és egy kiterjesztett memória-modul. Az egész készülék csupán 5,3 col nagyságú lesz.

Piackutatók szerint a moduláris telefonoké a jövő, a személyre-szabhatóság lesz vásárláskor a döntő szempont. Az biztos, hogy jelenleg az okostelefonok eladásai csökkennek, valamit tehát ki kellett találni. 

közösség

további frisss

lap tetejére