Isteni és egyszerű málnás nyalánkságok

frisss.hu • 2015. június 15., hétfő •
Ezek közben ne számoljuk a kalóriákat, nem érdemes.
Isteni és egyszerű málnás nyalánkságok

Málnahab

Hozzávalók:

25 dkg málna

4 tojásfehérje

8 dkg kristálycukor

egy pici só

Először is 10-20 szem málnát tegyél félre a díszítéshez. A cukorhoz tegyél 4 evőkanál vizet, és folyamatos kevergetés mellett főzz belőle szirupot. A tojásfehérjéhez add hozzá a körülbelül késhegynyi sót, és verd kemény habbá. További kevergetés mellett öntsd hozzá a szirupot és az előre megmosott málnát. Az így kapott habot töltsd poharakba vagy kelyhekbe, a tetejét díszítsd a megmaradt málnaszemekkel, és fél órán belül fagyaszd le. Díszítésként használhatsz még mentalevelekkel tarkított tejszínhabot is

Málnás tiramisu

Hozzávalók:

50 dkg málna

1 doboz mascarpone

3 db tojás

1 citrom

30 dkg cukor

2 csomag vaníliás cukor

1 csomag babapiskóta

A friss málnát tisztítsuk meg majd ízesítsük cukorral, citromlével és vaníliás cukorral. Turmixoljuk össze majd egy szitán passzírozzuk át. Egy másik keverőtálba tegyük a mascarponét, adjunk hozzá ízlés szerint cukrot, vaníliás cukrot plusz 3 tojássárgát. Keverjük jól össze. A tojások fehérjét verjük kemény habbá, és azt is óvatosan keverjük a sajtos masszához, vigyázzunk, ne törjön össze. A babapiskótákat mártogassunk bele a málnaszószba, aztán helyezzük egy nagy üvegtál aljára, majd egy réteg mascarpone krémet tegyünk rá. Erre ismét málnás babapiskóta kerül, és a végén mascarpone krémmel fejezzük be. Ezt ismételgetjük, míg a tál be nem telik. Ezután tegyük hűtőbe az édességet legalább fél napra, hogy a piskóta jól átázzon.

Málnás túrókrém

Hozzávalók:

50 dkg málna

30 dkg túró

4 ek méz

1 tojás

Az előre megtisztított málnát a szitán áttörjük, átnyomogatjuk. A tojássárgáját, mézet és a málnavelőt összekeverjük, hozzáadjuk az egészen apróra morzsolt túrót, majd a masszát habosra vert tojásfehérjével lazítjuk. Pohárba töltjük és egész málnával, vagy akár egy kis eperrel és fekete ribizlivel díszítjük.

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére