Irány Acsád és a rallye-katlan!

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. május 20., szombat •
Ez a szombathelyi hétvége az autósporté. Gőzerővel robog az Iseum Rallye, a rajongókat 5 különböző helyszínen 7 versenyvariáció várja szombaton és vasárnap.
Irány Acsád és a rallye-katlan!

A MARCO Racing Team és Szombathely Megyei Jogú Városa szervezésében ezen a hétvégén rendkívül látványos és izgalmas autóversenyt tekinthet meg az, aki kilátogat a szombathelyi és környékbeli gyorsasági szakaszokra. Korábban már megírtuk, hogy a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Országis Rallye-, Rallye Challenge, Rallye2 bajnoki, valamint Historic Challenge közös futamot rendez a vasi megyeszékhelyen és környékén, melynek győztese vasárnap délután hazaviheti majd az M6LOG Iseum Ralley kupát.

Két észak-magyarországi aszfaltos verseny után érkezett a mezőny Szombathelyre. Az Iseum Rallye egyébként a bajnoki évad első murvás megmérettetése a bajnokságokon indulók számára, akik szombat reggel, délelőtt már a hagyományosnak mondható Acsád-Szeleste szakaszon versenyeztek. Itt annyiban módosult a versenykiírás, hogy ezúttal ellenétes irányban közlekedtek az autók. Az acsádi 9,5 km-es murván 3 gyorsasági (9.51, 12.15, 14.39) várt a versenyzőkre.  

Az első gyorsasági szakaszok eredményei már befutottak, az 1. acsádi etáp Vincze Ferencnek és Bazsó Attilának sikerült a legjobban, hiszen ha csak minimális – 4 tized – különbséggel is, de megnyerték a szakaszt. Mögöttük Hadik András ért be, majd a címvédő Herczig Norbert következett a sorban. Ranga Péter lett a negyedik, akivel Turánék tizedre azonosat autóztak. Utánuk Velenczei Ádám, Botka Dávid és Kazár Miklós következett a sorban, de a TOP10-be ifj. Kiss László és Trencsényi József is be tudott férni.

M6 Log Iseum Rallye a Heavy Tools Kupáért:
1. Vincze Ferenc, Bazsó Attila (Skoda Fabia R5) 5:07,9
2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +0,4
3. Herczig Norbert, Bacigál Igor(Skoda Fabia R5) +0,9
4. Ranga Péter, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) +1,1
5. Turán Frigyes, Farnadi Ágnes (Ford Fiesta R5) +1,1
6. Velenczei Ádám, Szedő Csaba (Hyundai i20 R5) +2,6

A 3. szakaszt is Acsádnál rendezték, és a legesélyesebbnek tartott tavalyi győztes Herczig-Bacigál páros gőyzött, idejük lényegeset javult, hiszen 4.58,4 perc alatt teljesítették a 9,5 km-t.  

Aztán nem maradhatott ki az etapok közül az ország egyik legjobb murvás pályája, a Söptei út mellett található ,,rallye-katlan” sem. Ezen a terepen is 3 gyorsaságit (10.28, 12.52, 15.16) bonyolítottak le ma, és a 8,5 km a legjobbakat is kemény próbára tette.  

Itt jött a 2. szakasz, amelyet a Turán Frigyes-Farnadi Ágnes kettős nyerte Ford Fiesta R5-sel, 0,7 másodperc előnnyel Hadikék előtt. Aztán délután megnyerte az ugyanitt lebonyolított 4. szakaszt is.

Az összetett állása 4 szakaszt követően: 

1. Herczig Norbert - Bacigál Igor (Skoda Fabia R5 20.43.4

2. Turán Frigyes - Farnadi Ágnes (Ford Fiesta R5) +2,2 másodperc

3. Hadik András - Kertész Krissztián (Ford Fiesta R5) +3,1 

Szerintem ez a féktávok és a kigyorsítások versenye lesz. Kiegyensúlyozottabb lett az idei mezőny, hiszen a trónkövetelők a nyakunkra jöttek, szóval tudásunk legjavát adva kell bizonyítanunk, hogy esélyesek vagyunk a címvédésre - ezt az országos bajnokság éllovasa, az egy 1. és egy 2. helyezéssel büszkélkedő és a jelenleg is vezető Herczig Norbert nyilatkozta az iseumrally.hu-nak. 

A versenyen nagyon fontosak a biztonsági rendszabályok, ezek betartásának fontosságáról itt írtunk.

Az Iseum Rallye szombati eredményeiről, az 5-6. gyorsasági szakasz helyezéseiről honlapunkon olvashatnak majd.

Vasárnap Bögöte, Farkaserdő és Vashosszúfalu térségében 5 gyorsasági szakasszal folytatódik a rallye.  

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére