A hétvégén ismét felbőgnek a motorok Szombathelyen

PCS - fotó: Hornyák Emőke • 2017. május 18., csütörtök •
Idén sem marad országos rallye futamok nélkül a vasi megyeszékhely.
A hétvégén ismét felbőgnek a motorok Szombathelyen

A MARCO Racing Team és Szombathely Megyei Jogú Városa  szervezésében 2017-ben is rendkívül látványos és izgalmas autóversenyre van kilátás. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Országos Rallye-, Rallye Challange, Rallye2 bajnoki, valamint Historic Challange közös futamot rendez a vasi megyeszékhelyen, melynek győztese hazaviheti majd az M6LOG Iseum Ralley kupát.

Dr. Puskás Tivadar polgármester házigazda köszöntőjében elmondta, hogy a Vas megyei lakosok nagyon szeretik az autó-motorsportot, ezért örömét fejezte ki, hogy idén is gondoltak a szervezők Szombathelyre. Minden versenyző balesetmentes versenyzést kívánt a város első embere, ugyanakkor felhívta a nézők figyelmét arra, hogy működjenek együtt a biztonsági személyzettel.

Két Észak-magyarországi aszfaltos verseny után érkezik a mezőny Szombathelyre. Az Iseum Rallye egyébként a bajnoki évad első murvás megmérettetése lesz a résztvevők számára. A szervezők egyébként igyekeztek több módosítással frissíteni a szakaszokat. Pénteken például egy új, időmérő futam vár a versenyzőkre, ami el fogja dönteni, hogy ki indulhat szombathely az első helyről.

Nem lesz változás az indulás helyét illetően, ugyanúgy az Iseum mellett felállított emelvényről indulhatnak a sofőrök. Azonban érdekességgel is szolgálnak a szervezők. A fő téren lehetőség lesz közelebbről is megszemlélni a járgányokat.

Szombaton a már hagyományosnak mondható Acsád-Szeleste szakaszon versenyeznek majd a pilóták, annyiban módusult azonban a kiírás, hogy ezúttal ellenétes irányban közlekednek majd az autók. Nem maradhat ki az etapok közül az ország egyik legjobb murvás pályája a Söptei út mellett található pálya sem. Vasárnap három helyszínen: Bögöte-Hosszúpereszteg mellett lesz egy erdei és egy káldi szakaszon versenyeznek majd a rallyesok.

Herczig Norbert idén sem adná alább az első helynél

Herczig Norbert, a Frisss.hu érdeklődésére elmondta, nagyon szeretne idén is győzedelmeskedni. Ráadásul, ahogy minden versenyző, úgy Ő is nagyon szereti a vasi szakaszokat. Mivel jobbára hazánkban aszfaltos pályákkal találkoznak a pilóták, kifejezetten egyedülállónak mondható a murvás vidék, amellyel az Iseum Rallyen találkozhatnak a versenyzők.

M6 LOG Iseum Rallye
2017. május 19-21.
Szombathely

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére