Ilyen volt a Toborzó Országfutás szombathelyi szakasza

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke, Benkő Sándor • 2016. május 09., hétfő •
2016 kilométert tesznek meg a futók 27 nap alatt, több mint 200 település érintésével. Hétfőn Szombathelyre értek.
Ilyen volt a Toborzó Országfutás szombathelyi szakasza

A Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság "Toborzó Országfutás 2016" címmel az egész országot érintő 2016 km-es váltófutást rendez. A váltófutás több mint 200 település érintésével április 13-án indult Budapestről és május 20-án érkezik vissza a fővárosba. A körbe becsatlakozott Szombathely is, ahol május 9-én, hétfőn több programmal várták az érdeklődőket. A díszelgő zászlóalj bemutatója után, néma menet következett a tragikus hirtelenséggel elhunyt tanárnő, Maros-Kiss Adrienn emlékére. A Történelmi Témaparkban aztán egész nap haditechnikai programokkal várták a nézőket, estefelé pedig megérkeztek a futók.

A „Toborzó Országfutás 2016” rendezvény résztvevői megemlékezést tartottak a Jáki úti hősi temetőben. Koszorút helyezett el Puskás Tivadar polgármester és Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója. Koczka Tibor alpolgármester futással támogatta a rendezvényt.

.A rendezvény egyik célja, hogy a katonai hivatást és a sportot népszerűsítse, a civil lakosság kapcsolatát erősítse a katonai szervezetekkel. A szervezők a helyi lakossággal közösen kívánnak emlékezni a magyar nemzet számára fontos történelmi eseményekre, és mindazokra a katonahősökre, akik életüket áldozták a hazáért. A másik fontos eleme a jótékonyság, a hadiárvák segítsége. 

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére