Hőlégballonok itt, hőlégballonok ott, hőlégballonok mindenütt

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. május 26., csütörtök •
Vasárnapig tart az I. Szent Márton Kupa elnevezésű nemzetközi hőlégballon-fesztivál. A ma esti Fő téri bemutató nagy sikert aratott.
Hőlégballonok itt, hőlégballonok ott, hőlégballonok mindenütt

Három egymást követő hétvégén is az ŐrvidékHáz kínál fantasztikus programot a szombathelyieknek. A múlt heti fogathajtó-fesztivál után, ma estétől egészen vasárnapig a Szent Márton Kupa hőlégballon-fesztivál és kísérő programjai szórakoztatják majd a nagyérdeműt. 
Az ŐrvidékHáz és a Szülőföld KSÖ Egyesület rendezésében, Szombathely támogatásával megvalósuló program csütörtök este kezdődött, amikor a Fő téren több hőlégballont is felállítottak, működésbe hoztak, majd sokak örömére ki is próbálhattak. 


Rengeteg gyermek gyűlt össze este a Fő téren. Mindenki azt akarta megtekinteni, hogyan emelkednek magasba a hőlégballonok. Hende Csaba országgyűlési képviselőt is kapacitálta Puskás Tivadar polgármester egy rövid elemelkedésre, ám a térség parlamentere egy kisfiúnak engedte át a lehetőséget.  

Sokan megnézték, hogy 10-15 méter magasból milyen a kilátás – tudtuk meg Gaál Sándortól, az ŐrvidékHáz igazgató-helyettesétől, aki külön is köszöntötte a Szentháromság szobornál megjelenteket, majd az egész hétvége programját is megismertette a közönséggel.   

A Szent Márton Kupa hétvégi programjában péntektől vasárnapig versenyrepülés, szombaton főzőverseny, borszemle, fúvószenekari koncert, díjátadás, vasárnap pedig gyermeknapi műsorok szerepelnek. 

A versenyrepülés mellett bemutatják majd a Szent Márton Emlékév tortáját, de a Szent Márton társasjátékot és puzzle-t is. Ezen a napon a 30Y busz a Ferenceskert és Sportliget között folyamatosan közlekedik.  

A fesztivál ideje alatt vidámparkkal és vendéglátással is várják a Sportligetbe kilátogatókat. A részletes program itt található.  A Frisss FM játékát pedig itt találja.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére