A legfontosabb, hogy honnan fúj a szél

T.A. • 2016. május 25., szerda •
Hétvégén jön a nemzetközi hőlégballonverseny Szombathelyen.
A legfontosabb, hogy honnan fúj a szél

Három nap, tizenöt ballon és a leglényegesebb, hogy mégis honnan fúj a szél. Röviden ennyiben lehet összefoglalni a hét végi, szombathelyi ballonverseny részleteit. Farkas Csaba nyilatkozott a Frisss.hu-nak.

A lehető legfontosabb kérdés, hogy a hét végén honnan fúj a szél Szombathely felett – jelentette ki félig komolyan Farkas Csaba, az ŐrvidékHáz igazgatója. Csütörtök este a Fő téren, majd péntek reggeltől egészen vasárnapig látványos programban lehet részük a vasi megyeszékhely lakóinak és a környékbelieknek. Egy nemzetközi mezőny tizenöt hőlégballonja fog versenyezni a széllel és egymással, a szigorú bírák előtt. – A bírókról szólva a szokásos kitételt kell megemlíteni, szigorúak, de igazságosak lesznek, ám a legfontosabb a biztonság – mondta az igazgató.

Farkas Csaba tájékoztatása szerint maga a verseny is látványos lesz, hiszen célba repülés és egyéb ügyességi feladatokat kell egy elméletileg nem nagyon irányítható ballonnal végrehajtani.

A szombathelyi hőlégballon fesztivál kísérő – gasztronómiai – programokkal is várja a látogatókat, ahol finom borokkal és Szent Márton tortájával, süteményével találkozhatnak az érdeklődők.

A Frisss FM játékkal készül az eseményre.

frisss

közösség

további frisss

lap tetejére