Hende Csaba: kikapcsolódás bekapcsolt telefonnal

SzR-HCs • 2015. július 26., vasárnap •
Milano, Szombathely és Bozsok - ezek Hende Csaba országgyűlési képviselő nyári szabadságának helyszínei. A honvédelmi miniszter a frisss.hu-nak elmondta, hogy kikapcsolódni is csak bekapcsolt telefonnal tud.
Hende Csaba: kikapcsolódás bekapcsolt telefonnal

A frisss.hu Szombathely vezetőitől már megkérdezte, hol töltik a nyári szabadság felüdülést jelentő napjait, ez alkalommal pedig a térség országgyűlési képviselőjét faggattuk ki.

Hende Csaba hatodik éve szolgál honvédelmi miniszterként, ezzel ,,rangidős" a NATO és az EU jelenlegi védelmi miniszterei között. 

Ha Szombathelyen tartózkodik Hende Csaba, akkor Puskás Tivadar polgármesterrel is gyakran találkozik. 

Miniszter Úr! Mikor kezdődött és hogy telik a szabadság?
Annak ellenére, hogy már hétfő óta szabadságon vagyok, az első három napot késő estig munkával töltöttem. A jelenleg aktuális migrációs, és ukrajnai ügyek miatt loptam el a szabadságomból időt.

Most viszont már Szombathelyen tartózkodik...
Igen, péntek óta tartózkodom itthon, este egy nagyon kellemes baráti vacsorán vehettünk részt a párommal, szombaton megtekintettük a sárkányhajó-fesztivált, vasárnap pedig otthon pihenünk.

Az egyik büszkeségénél vacsoráztak a minap...

Páromnak is, nekem is 2-2 lányunk van. Egy magamfajta apának pedig valódi büszkeségei a lányai. Egyébként igaz, az egyik nagylányomnál, Borbálánál jártunk a minap. Náluk voltunk, a kicsike bérelt lakásukban és egy finom vacsorát fogyasztottunk el együtt. Az apukát (engem) ilyenkor (is) mindenki szereti és nekem ,,csupán" az a dolgom, hogy biztosítsam a jó hangulatot és a feltételeket. 

A hivatali teendői miatt sokat utazik, de lesz-e nyáron is utazás?

Igen, hétfőn elindulunk Olaszország felé, hiszen régi kedves jóbarátom, Szőcs Géza, a milánói világkiállítás kormánybiztosa jóvoltából megtekinthetjük a magyar pavilont. Annyi mindent mondanak róla, jót és rosszat is, így már nagyon kíváncsian várom, hogy magam is kialakíthassam a saját véleményemet róla. 

És mi lesz a milánói program?
A budapesti filharmonikusok milánói Scalában tartandó koncertjét tekintjük meg a párommal. Soha nem voltam még a híres Scalában, így aztán biztosan nagy élmény lesz. 

Milano után újra Szombathely?
A Scala után hazajövünk, de utána már nem nagyon lesz időm a pihenésre, hiszen építjük a déli határzárat, aminek a teljes felelőssége rajtam van. Hatalmas kihívás ez, a migráció megrázó jelenség, ami sok gonddal és feladattal jár. 

Azért kerékpározásra biztosan marad idő?

Valóban az még belefér. Inkább hosszabb kerékpártúrákat teszünk majd, Bozsok lesz az úti cél. Ez tényleg kikapcsol, pedig a telefont mindig bekapcsolva kell hagynom. 

közösség

további frisss

lap tetejére