Harmadfokú készültség a Rábán (fotógalériával!)

szróbert • 2014. május 13., kedd •
A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság május 13-án délben 441 cm-es vízállás mellett harmadfokúra emelte az árvízvédelmi készültséget a Rába körmendi szakaszán. A magas vízállás miatt a 86-os számú főút mellett a tegnapi napon kiépített ideiglenes védmű megerősítése vált szükségessé. A folyó Körmendnél továbbra is árad. A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Rába tetőzését az érintett szakaszon ma délutánra várja 460 cm körüli vízállással - tudtuk meg a Vas megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól. Fotósunk Körmend környékén készítette a galériánkat.
Harmadfokú készültség a Rábán (fotógalériával!)

A frisss.hu azt is megtudta, hogy a 86-os számú főút Rába folyó és a Csörnöc-patak közötti szakaszán a magas vízállás közvetlenül veszélyezteti a közlekedés biztonságát. Emiatt a tegnap kiépített védművet a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság szakembereinek irányításával homokzsákokból álló nyúlgáttal erősítik meg, mintegy 3500 homokzsák felhasználásával.

A Körmend belterületén lévő „régi” Rába-hídat a folyó áradása miatt délután fél kettőtől lezárták, a közúti forgalmat a 86-as számú főútra terelik.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi megbízottjai az önkéntes tűzoltó egyesületek bevonásával megszervezték a térségben a figyelőszolgálatot, továbbá előkészítették az esetleges további védekezéshez szükséges erőket, eszközöket.
 
A közútkezelő által korábban lezárt mellékútvonalakon a korlátozás továbbra is érvényben van.
 
Balogh Nikoletta sajtószóvivő elmondta, hogy a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arra kéri a közlekedőket, hogy az érintett útszakaszokon a korlátozásokat tartsák be! A megyében elzárt település továbbra sincs.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére