Harcosok a stúdióban

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. november 17., csütörtök •
Horváth Győző és Horváth Niki megmutatta nekünk a világbajnoki öveket és az érmeket is.
Harcosok a stúdióban

Honlapunkon már olvashatták, hogy november 7-12. között a dél-olaszországi Andriában találkoztak a legkülönbözőbb küzdősportok legjobbjai. Hazánkat négy sportoló, közöttük két szombathelyi harcos, Horváth Niki és Horváth Győző képviselte, nem is akárhogyan.  

A hétvégi szerencsés hazaérkezést és a rövid pihenőt követően, csütörtökön látogatott rádiónk stúdiójába a két kiváló sportoló. Széles mosoly és nagy gratuláció fogadta a világbajnokság sikerembereit, akik boldogan mutatták meg öveiket és érmeiket is nekünk.
A fotózkodás után a Frisss FM 97.7 műsorvezetője, Farkas Beni faggatta Győzőéket, akiktől megtudta az itáliai küzdelmek legfontosabb részleteit. Így azt is, hogy a nem éppen pihentető odautazás, majd mérlegelés után 30 ország több mint 1000 harcosa vívott meg az övekért és az érmekért. 

Parkokban kezdtük a felkészülést, majd Illés Károly alpolgármesternek köszönhetően a Haladás ökölvívó edzőtermeiben folytathattuk a tréningeket. Mi munka mellett sportolunk, ugyanakkor a világbajnokságon résztvevő ellenfeleink nagy része fizetésért teszi mindezt, így még fényesebbek a megnyert öveink és érmeink. Nagyon húzós két napom volt Olaszországban, de a két világbajnoki öv miatt megérte – nyilatkozta a kétszeres világbajnok, Horváth Győző, aki azt is hozzátette, hogy a vébé után sincs pihenés, az edzések folytatódnak.

A világbajnoki ezüstérmes Horváth Niki az interjú során elmondta, hogy jól érezte magát a versenyeken, és akár holnap újra elindulna, mert nagyon vágyott az MMA világbajnoki címre. 
A tatamin, a ringben és a ketrecben is egymás után, sok meccset végignéztük. Nagyon hasznos volt másokat is látni, és megállapítottuk, hogy a kanadai és a francia csapat tagjai voltak a legjobbak – fűzte hozzá Horváth Niki, aki még a fogyasztásról és az optimális súlycsoportjáról is beszélt. 

A jövővel kapcsolatban megtudtuk, hogy Niki legközelebb a Santoriniben rendezendő Európa-bajnokságra készül fel Győző irányítása mellett, előtte pedig felhozó versenyt is szerveznek számára. 
Szombathelyen pedig Hungarian Open elnevezéssel nyílt versenyt rendeznek a jövő nyár végén, ősz elején. A kétnapos eseményen szinte minden küzdősport, a többi között a karate és a kick-boksz legjobbjai is megjelennek majd. 

A rádióstúdiónkban készült teljes interjút hétfő reggel, a 8 óra 30 perces hírek után hallgathatják meg a Frisss FM 97.7-en.   

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére