Ligakupa gól nélkül: Haladás-FTC 0-0

szróbert • 2014. február 23., vasárnap •
Annak ellenére, hogy nagy várakozás előzte meg a Ferencváros szombathelyi vendégjátékát, elég kevesen látogattak ki a szombat délutáni Ligakupa meccsre. Mintegy ezerhétszáz néző előtt, csípős szeles, csepergős időben, mindössze 5 fok volt a hőmérséklet, amikor kifutottak a csapatok. Hiába vezetett több támadást, a Haladás nem tudta gólra váltani enyhe mezőnyfölényét, így előny nélkül utazhat a fővárosi visszavágóra.
Ligakupa gól nélkül: Haladás-FTC 0-0

Megkezdődött a hazai futballtavasz. Február 22-én ugyanis megrendezték mind a 4 Ligakupa nyolcaddöntőt. A legnagyobb érdeklődés az NB I. ötödik és hatodik helyén álló csapatok szombathelyi rangadóját övezte. És nem véletlenül, hiszen igazán jó, harcos meccset láthatott a kilátogató mintegy ezer néző, a vendégszektorban száz fradista foglalt helyet.

Az előzményekről: a Haladás második, az FTC első helyen jutott a Ligakupa legjobb tizenhat csapata közé. A mieink három győzelemmel, két döntetlennel, egy vereséggel, a fővárosiak öt győzelemmel és egy zakóval tudták le a csoportkört. Akkor még a holland Ricardo Moniz irányította a ferencvárosiakat, akitől januárban a német Thomas Doll vette át a vezetőedzői teendőket.

Mostantól oda-visszavágós, kieséses rendszerben játszanak az együttesek.

– A Ligakupameccset a jövő szombati, MTK elleni bajnoki főpróbájának szánjuk – jelentette ki Artner Tamás, a Haladás mestere. "Szeretnénk olyan eredményt elérni, hogy jó eséllyel utazhassunk a visszavágóra. Egy csapatot mindig feldob az edzőváltás, pluszenergiákat mozgósít - így lesz ez az FTC esetében is. Biztos vagyok benne, agresszív, harcos, a hagyományaihoz méltó játékkal rukkol elő riválisunk. Halmosi és Simon két-két sárga lapja, Devecseri gerincsérve miatt nem játszhat. Védőnk két hetet hagy ki. Hrepka játékengedélye megérkezett, így ő is kezdő lesz" – tette hozzá a hazai zöld-fehérek vezetőedzője.

A Haladás-Fradi meccs előtt Artner Tamás, a hazaiak mestere a visszavágóra elegendő előnyt jelentő győzelmet remélt, így aztán a következő tizenegyet küldte a pályára.

Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Dvorschák, P. Bosnjak – Fehér Z., Iszlai (Gyurján 70'), Nagy G., Szakály (Németh M. 46') - Hrepka (Medgyes 90'), Radó

FTC: Dibusz - Jovanovic, Mateos, Pavlovic, Bönig - Jenner (Somalia 66'), Busai, Gyömbér, Besic (Leonardo 81'), Cukic (Ionescu 85') - Böde 

A mérkőzést Oláh Gábor vezette, segítői Lémon és Takács G. voltak.
A meccs előtt a 85 éves Sarlós Lászlót köszöntötték. Az egykori kiváló labdarúgó 12 NB I-es meccset játszott a Haladásban. A volt Pamut játékost, aki egyébként technikai vezetője is volt a Haladásnak, a szombathelyi klubvezetők mellett az MLSZ képviselője is felköszöntötte. Isten éltesse, Laci bácsi!

Helyszíni tudósítás Szombathelyről, a Rohonci útról
Haladás FC – Ferencvárosi TC 0-0 

1’ - A Haladás kezdte a meccset és egyből kezdeményezően lépett fel.
5’ – A Haladás meddő mezőnyfölénye után a fővárosiak támadásai következtek.
8’ – Böde beadása utáni pillanatok alakulhattak volna veszélyesebben is, de hiába szaladt alá Rózsa, szerencsére nem érkezett senki a hosszú oldalon. 
10’ – Jenner szabadrúgására érkezett Pavlovic kiválóan, de fejese mellé szállt.
12’ – Besic sárgult be.
13’ – Radó éles lövését védte elvetődve Dibusz.
18’ – Bosnjak előretört, majd Hrepkához passzolt, aki rögtön lőtt, de a labda mellé vágódott.
20’ – Böde szúrt el egy lehetőséget.
24’ – Most Bönig kapott sárga lapos figyelmeztetést.
25’ – Újra Bosnjak merészkedett előre, Fehér Z. érkezett, de a lapos lövést Dibusz könnyedén hárította.
26’ – Megint a Haladás támad többet, ez alkalommal Radó bújt ki a védők között, de Dibusz az utolsó pillanatban még felszedte előle a labdát.
 29’ – Guzmics szabálytalankodása után a Fradi végezhetett el szabadrúgást. Ennek végén megint Pavlovic emelkedett a legmagasabbra, de a fejes most is mellé szállt.

33’ – Iszlai sárgult be.
35’ – Nincs sok látnivaló, ezért saját magát szórakoztatja a két szurkolótábor.
39’ – Meddő mezőnyfölényben játszik a Haladás, közben már melegít Németh M.
40’ – Szakály hagyott ki egy kihagyhatatlannak tűnő helyzetet, óriási lehetőség volt.
44’ – Nagy G. kapott sárga lapot. 
Az utolsó percek is a miénk volt, de gól továbbra sincs.
45’ – Vége az első félidőnek: Haladás – FTC 0-0
46’ – A Fradi kezdi a második 45 percet, a Haladás cserélt Szakály helyett Németh M. játszik a második félidőben.
54’ – Jenner beadását Böde húzta vissza, és a kapufa külső éle mentette meg a hazaiakat a góltól.
56’ – Radót aprítják rendesen, most Pavlovics sárgult be ezért.
60’ – Cukic megpattanó lövését szedte fel Rózsa.
62’ – Megint Cukic volt veszélyes, de lövése fölé szállt.
64’ – Radó-Németh M. összjáték alakult ki a Fradi 16-osán belül, de sajnos lövésig nem jutottunk el.
66’ – Cserél a Fradi: Jenner le, Somalia be!
68’ – Lesgyanús helyzetben Radó pörgetett Dibusz kezébe.
69’ – Most a Haladás cserél: Iszlai helyett Gyurján folytatja.   
71’ – Cukic kapott sárga lapot.
74’ – Somalia szinte a semmiből szerzett majdnem gólt, de a labda mellé pattant.


A hátralévő percekben szinte már csak a Fradi cseréit lehetett feljegyezni, a vendégcsapat igyekezett tördelni a játékot, igazán nagy helyzet már nem alakult ki. Összességében elmondható, hogy idény eleji formát mutatott mindkét csapat, így aztán egyik zöld-fehér csapat sem tudott előnyt kicsikarni a fővárosi visszavágóra. Igazságos döntetlen született. 

 

 

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére