"Fellélegezhet" a Szombathelyi Parkerdő

Frisss - fotó: Bodorkós Máté, önkéntes környezettisztítók • 2017. augusztus 14., hétfő •
Rengeteg hulladékot gyűjtöttek össze a szorgos kezek. A szeméthalomban találtunk hűtőszekrényt, vécécsészét és bútorokat is.
Fellélegezhet a Szombathelyi Parkerdő

Óriási előkészületek után rendezték meg második alkalommal a hulladékgyűjtést a parkerdő területén. Az Önkéntes Környezettisztítók csoportjához rengeteg civil is csatlakozott, akik péntek délelőttől egészen vasárnap kora estig szedték a szemetet. Sajnos volt mit, mert néhány hónappal ezelőtt bár több száz kilogramm hulladéktól megszabadították a területet. Ezúttal ismét rekord mennyiségű szemetet szedtek össze az önkéntesek. Sajnálatos azonban, hogy nem csak az erdővel kellett foglalkozniuk a szorgos kezeknek.

Sikeresnek mondhatjuk az akciónkat és végre az égiek is mellénk álltak - mondta Trembóczki Gábor főszervező. Az örömbe sajnos egy kis üröm is vegyült, hiszen nem csak az erdő területén szedtünk szemetet, pedig az eredeti célunk ez volt. Helyette a buszmegálló mögött lévő illegális szemétlerakó egy részét is felszámoltuk, de aligha nem szélmalomharcot folytatunk. Időről-időre kilátogatunk a helyszínre, de szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik a környezet tisztántartása. Pedig a helyi kerttulajdonosok és a hatóságok is összefogtak, hogy az illegális szemétlerakókat felszámolják a környéken.

A szemétszedés után az összegyűjtött szemetet a szervezők a hulladéklerakhoz szállították. A csoport nevében köszönetét fejezte ki Tremóczki Gábor a SZOVA ZRt. felé, akik eszközökkel - kesztyűkkel, szemeteszsákokkel - támogatták az akció létrejöttét.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére