Hatalmas kupacokban áll a szemét a Szombathelyi Parkerdőben

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. augusztus 11., péntek •
A három napon keresztül tartó hulladékgyűjtésbe bekapcsolódott a Frisss.hu szerkesztősége is.
Hatalmas kupacokban áll a szemét a Szombathelyi Parkerdőben

Elszórt háztartási hulladék, bezsákolva állt több tucatnyi szemeteszsák. Persze elektronikai és veszélyes hulladékból sem volt hiány ezúttal sem a vasi megyeszékhely határán lévő, a kirándulók kedvenc úti céljaként szolgáló Szombathelyi Parkerdőben. Pénteken kezdődött és vasárnap estig várják a Szombathelyi Önkéntes Hulladékgyűjtők a segítő kezeket. Trembóczki Gáborral és egy lelkes önkéntessel karöltve már délelőtt felmértük a terepet és szomorúan tapasztaltuk, hogy a néhány hónappal korábban megtartott akció során véghezvitt takarításnak, mára híre sem volt.

A kukák mellett ismét rengeteg bezsákolt hulladék árválkodott, amit a tegnap esti vihar alaposan megtépázott. A közeli szalonnasütő helyen bedobozolva várt ránk a szemétkupac, de még az árokpárton egy jó állapotban lévő, de használaton kívül árválkodó autósrádiót is találtunk. A buszmegállóban pedig még a nappali díszeként szolgáló kanapét is leselejtezték. Sajnos továbbra is nagy divat az illegális szemétlerakás, holott ugyanezzel a lendülettel a városi lerakóban is elhelyezhetné az ember a szemetet, ezzel óvva a környezetet.

A vasárnap estig tartó önkéntes akció a műanyag flakonokon található kupakokat külön kell gyűjteni, mert ezzel egy családnak szeretne kedveskedni a Termbóczki Gábor által vezetett kis csapat. Az időjárási előrejelzés szerint szombaton átmenetileg lehűl a levegő hőmérséklete, de vasárnap igazi kirándulóidő várja az önkéntes kezeket a hulladékgyűjtők csoportja.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére