Esküvői tradíciók, amik igazán kimehetnének már a divatból

Tóth Eszter Fotó: junkmail.co.za, bridalknot.co.uk, theoverwhelmedbride.com, eskuvoi-meghivok.hu • 2017. július 21., péntek •
Fátyol, harisnyakötő, viccesnek szánt lagzis játékok és idegesítő zenék…
Esküvői tradíciók, amik igazán kimehetnének már a divatból

Ha túlélted a szervezkedés okozta stresszt és már némileg átlátod, hogy mi, hogyan és milyen körítéssel fog történni a lagzidon, fel kell készülnöd arra, hogy az emberek nagy része (főleg, aki már túlesett a procedúrán), nekiáll fura kérdésekkel bombázni, no meg felsorolni az összes hagyományt, ami egy esküvő körül felmerülhet. Ismered-e a legfontosabb szabályokat (tudjátok, a valami új, kék, régi, kölcsön), mekkora lesz a tortád, kontyba lesz-e a hajad, milyen zenére vonultok ki-be, fogtok-e lagzis játékokat játszani… Te meg csak nézel és rájössz, hogy egy csomó mindenről fogalmad nincs, pedig kicsivel több, mint egy hónap múlva az oltár elé állsz. No meg arra is, hogy ezeknek a hagyományoknak egy része igazából elavult vagy csak nem jó az égvilágon semmire. Ilyenekből gyűjtöttem most nektek össze párat.

 

A meghívók, amiket személyesen illik odaadni

A meghívókat meg kell tervezni, vagy ki kell választani, meg kell csináltatni és még házhoz is kell vinni őket, miközben az ember jópofizhat olyan rokonokkal, akikkel az elmúlt öt évben egyszer, ha találkozott. A mai modern korban, amikor szinte minden eseményt a közösségi oldalakon szerveznek meg és küldik szét a meghívókat, már rég elavult és túlzottan költséges is a papír alapú meghívó.

 

Külön tölteni az esküvő előtti éjszakát

Az szerintem teljesen rendben van, hogy a vőlegény csak a ceremónián látja a menyasszonyt a ruhájában, azonban abban semmi rossz nincs, ha az esküvő előtt a pár megosztja egymással a kételyeit, a félelmeit a nagy nappal kapcsolatban és megnyugtatják egymást. Hiszen ki tudna jobban hatni rád ilyenkor, mint az az ember, akivel a hátralevő életedet leéled majd?

 

A fátyol

A ruha már maga nagy, kényelmetlen és nem tudsz rendesen mozogni benne, erre ráakasztanak valamit még a tökéletesen beállított frizurádra, ami szintén nagy, nehéz és kényelmetlen. Az előre hajtós verzióban meg még nem is nagyon látsz semmit. Első adandó alkalommal igyekszik megszabadulni tőle az ember, nem lenne egyszerűbb, ha inkább valami szép dísszel vagy csattal dobnád fel a hajad?

 

A harisnyakötő

A legtöbb esküvő nyáron van, így esélyes, hogy jó idő lesz, ezért ép ésszel teljesen fölösleges az óriási ruha alá még harisnyát is húzni. Főleg, hogy nem is látszik. Ha harisnya nincs is, a harisnyakötő akkor is hagyomány. A játék szerint a vőlegény feladata lehúzni a nő jobb lábáról a kötőt a szájával, majd ezt bedobni a férfiak közé. A pasinak, aki elkapja a harisnyakötőt, ugyanígy fel kell húznia a csokrot elkapó lány combjára. Na, én nem szeretném megosztani az alsóneműm részleteit az egész násznéppel.

 

A lagzis játékok

A legtöbb játék vagy kicsit morbid vagy undorító, úgyhogy szerintem, ha játszák is, azt csak jó sok pia után érdemes megtenni. Én nem igazán vágyom rá, hogy a rokonaim előtt hülyét csináljak magamból, de persze biztosan van, aki ezeket élvezi.

 

Idióta zenék

Nemrég gyűjtötték össze a legidegesítőbb lagzis zenék listáját, amin rajta volt a Macarena, a Kacsatánc, de még Justin Bieber is. Annyiféle jó zene van a világon, de ezek mindig kötelező kellékei a lagziknak, nem csoda tehát, hogy az ember egy idő után baromira megunja őket. Frissítsünk egy kicsit a dolgon és tetessük ezeket a DJ-vel a tiltólistára!

 

Ti mit gondoltok ezekről? Milyen hagyományokat száműznétek örökre az esküvőkről?

közösség

további frisss

lap tetejére