Csík Zenekarral és görögtűzzel zárult a Szent Márton év szombathelyi Székesegyházban

Frisss.hu - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. december 19., hétfő •
Csak az emlékév zárult le, Szent Márton szellemisége tovább él!
Csík Zenekarral és görögtűzzel zárult a Szent Márton év szombathelyi Székesegyházban

Advent negyedik vasárnapja nem csak a karácsonyi várakozásnak, hanem a Szent Márton Emlékévnek is véget vetett. A Szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyházban remek hangulatú koncert búcsúztatta 2016-ot, a Csík Zenekar neve garancia volt a jó szórakozásra.

A koncert előtt  Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője és Puskás Tivadar, Szombathely Megyei jogú város polgármestere mondott köszöntőt és kicsit összegezték a Szent Márton Emlékév.

"Természetes, hogy a világ összes gondjait nem lehet magunkra vállalni, a rászorulók életét tökéletessé tenni, de akik ránk vannak bízva, a családok az országunk rászorulóit, azokat segítségben részesítjük, és ha még marad erő, akkor más országok rászorulóit is." - mondta Hende Csaba.

"A mintegy 800 millió forintos állami támogatásból 297 program valósult meg...  Összességében elmondható tehát, hogy Szombathely eddig soha nem látott változásokba kezdett január hatodikán" - tette hozzá Puskás Tivadar.

A beszédek után pedig már a csak a Csík Zenekaré volt a főszerep, akik Őze Áron színművésszel és Szokolai "Dongó" Balázs fúvóssal egy pazar élménnyé varázsolták az estét. Versek és népzene elegye volt ez, de abból is a legjobb.

Végül a Székesegyházból kifelé mindenki kapott egy mézeskalács szívet, kisvártatva pedig egy hatalmas durranás után már el is indult a görögtűz, közvetlenül Szily János püspök szobra előtt.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére