Célkeresztben a bagoly, a róka és a tigris

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2016. május 29., vasárnap •
Ne aggódjanak az állatvédők, egy védett madár vagy nagyvad sem esett áldozatul senkinek, ,,csupán” gyermeknapi íjászpróbát tartottak a volt Szent-Györgyi Iskolában. A hétvégi eseményen tovább népszerűsítették a Haladás VSE íjász szakosztályát.
Célkeresztben a bagoly, a róka és a tigris

A zöld-fehér klub íjászainak helyettes szakosztályvezetőjétől megtudtuk, hogy a megjelent gyermekek a 3D-s sportíjász szakágat próbálhatták ki.

Az iskola udvarán hét 3D-s célterületet alakítottunk ki, ezeket kellett 2-2 vesszővel meglőni. A többi között fogoly, bagoly, róka és tigris is ,,áldozatul esett” a legügyesebbeknek. A gyerekek kipróbálhatták a szakág szépségeit, de megismerkedhettek a sportíjászat szabályaival is – nyilatkozta honlapunknak dr. Németh László. 

A Haladás VSE íjász szakosztályánál jelenleg 41 fős – közöttük a világ- és Európa-bajnok Molnár Józseffel és feleségével – készülnek a sportág idei versenyeire. A Haladásnál dolgozók sokat tesznek azért, hogy Szombathelyen, illetve Vas megyében még népszerűbb legyen ez a sportág, ezt bizonyítja, hogy már most is sok tehetséggel rendelkeznek.   

A hagyományteremtő céllal megrendezett sportág népszerűsítő eseményt a tervek szerint a 2017-es gyermeknapon is lebonyolítják.   

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére