Brazília: Ronaldoék és az oroszok is kiestek!

szróbert • 2014. június 27., péntek •
Június 26-án Németország, az Egyesült Államok, valamint Belgium és óriási meglepetésre Algéria (!!!) vívta ki a tizenhat közé kerülést. Ezzel teljessé vált a nyolcaddöntő mezőnye, az első ki-ki meccseket szombaton rendezik.
Brazília: Ronaldoék és az oroszok is kiestek!

C. Ronaldo hiába fogadkozott, Portugália 2–1-re legyőzte ugyan Ghánát a futball-vb G-csoportjának utolsó fordulójában, ez azonban kevés volt ahhoz, hogy a vb-n első gólját megszerző C. Ronaldo és csapata bejusson a legjobb 16 közé. Sokba került tehát a németektől elszenvedett súlyos vereség. Portugália-Ghána 2 -1. 

A németek nem bíztak semmit a véletlenre, és az amerikaiakat is legyőzték. Az 55. percben bal oldali szöglet után Höwedes fejelt az amerikai kapura, Howard azonban hatalmas bravúrral védett. A kapusról kijött labda egészen a kaputól 17 méterre álló Thomas Müller elé jutott, aki kiválóan lőtte ki az amerikai kapu bal alsó sarkát. Az eredmény később már nem változott. Németország-Egyesült Államok 1-0.

Noha B-csapattal léptek pályára a belgák, mégis a csoportelsőségért hajtottak, a dél-koreaiak csodát akartak, de emnerelőnyben sem sikerült, sőt! Hazardék száz százalékos teljesítménnyel jutottak a tizenhat közé. Koreai Köztársaság-Belgium 0-1.

A csoport másik meccsén az oroszoknak adott volt a feladat, ha győznek, biztosan továbbjutnak. Így is kezdtek, hiszen a 6. percben Kombarov balról mesterien tekert be ballal, képen Kokorin lendületből érkezett, s 11 méterről a jobb felsőbe bólintott! Aztán sokáig semmi nem történt, majd a 60. percben Brahimi balról betekert egy szabadot, Akinfejev rosszul jött ki, Szlimani meg az ötösről a kapuba fejelt! A végjátékban már semmi nem módosut. Algéria-Oroszország 1-1.

Pénteken szünnap lesz!

közösség

további frisss

lap tetejére