Harapás, vállalás, olasz csajok és görög továbbjutás

szróbert-bild.de • 2014. június 24., kedd •
A labdarúgó világbajnokságon folytatódtak a csoportkör harmadik fordulójának mérkőzései. Costa Rica után Uruguay is tovább jutott, miután Suárezék búcsúztatták az olaszokat, s így sajnos a helyszínen nem láthatjuk többet szurkolni a gyengébb nem itáliai képviselőit sem. Az angolok nyeretlenül távoztak, Kolumbia mellett pedig meglepetésre Görögország is tovább menetelhet. Szerdán Nigéria ellen láthatjuk (a) Messi(ás)t.
Harapás, vállalás, olasz csajok és görög továbbjutás

A nap első meccsén Uruguay 1–0-ra megverte Olaszországot, így továbbjutott a csoportjából. A győztes találatot a Barca elleni spanyol „aranybajnokin” sorsdöntő gólt elérő és az idei BL-döntőben is a hálóba találó, Diego Godín szerezte vállal, de inkább háttal. Igaz, hogy ekkor már emberelőnyben játszottak az uruk, hiszen Claudio Marchisiót erősen vitatható eset után, az 59. percben kiállította a játékvezető. Luis Suárez is észre vetette magát, igaz most nem góllal, hanem úgy Tyson módra nemes egyszerűséggel beleharapott Giorgio Chiellini vállába. Érdekes, hogy utána inkább neki fájt a foga, mint az olasznak a válla. Uruguay-Olaszország 1-0.
A csoport másik találkozóján nem esett gól, hiszen sem a már korábban továbbjutott Costa Rica, sem pedig a már korábban kiesett Anglia nem találat a másik kapujába. Az ötlettelenül játszó európaiak egy ponttal távozhatnak Dél-Amerikából. Costa Rica-Anglia 0-0. 

A kolumbiaiak hiába cseréltek teljes sort, most sem tudtak pontot veszíteni, így a hollandokhoz hasonlóan száz százalékos teljesítménnyel jutottak a tizenhat közé. Japán-Kolumbia 1-4.
A csoport másik meccsén egy kapitális védelmi hiba után, még az első félidő végén vezetést szereztek a görögök, ám a csereként beálló W. Bony kiegyenlített, de Samaras a 93. percben 11-esből továbblőtte a görögöket. Görögország-Elefántcsontpart 2-1.

A szerdai meccsek közül érdemes lesz megnézni a Nigéria-Argentína meccset. 

közösség

további frisss

lap tetejére