Belgium továbbjutott, Algéria négyet rúgott...

szróbert • 2014. június 23., hétfő •
Rossz hírem van. A világbajnokság a mérkőzések számát tekintve már a félidejénél jár, vagyis ahogy telnek a napok, egyre kevesebb meccset élvezhetünk. Pedig de jó volna még sok olyan kilencven percet látni, ahol a támadófutball és a tehetséges fiatalok játéka érvényesül. Mondjuk úgy, ahogy a belga juniorok fociznak. Nekem ők a kedvenceim, pedig Romelu Lukaku eddig még gólt sem lőtt. Ma este Hollandia-Chile rangadót rendeznek, de a házigazda Brazília is pályára lép.
Belgium továbbjutott, Algéria négyet rúgott...

A nap első meccsén a belga fiatalok világossá tették, hogy ők már nem titkos esélyesek, hiszen egyre inkább belelendülnek a játékba. Így volt ez az oroszok elleni meccsen, ahol is E. Hazardék több nagyon komoly helyzetet dolgoztak ki. Noha Akinfejev most nem potyázott, a Hazard-Origi akció végén ő is tehetetlen volt. A 88. percben ugyanis egy nagyszerű kontra végén Eden Hazard balról érkező passzát a 19 éves Divock Origi közelről a hálóba vágta. A győzelemmel Belgium hatpontos, és tovább is jutott a csoportjából. A „vörös ördögök” harmadik világbajnoki gólját is egy cserejátékos szerezte. Belgium-Oroszország 1-0. 

A második összecsapáson a dél-koreaiak nyíltan győzelemre játszottak, szinte nekiestek az algíroknak. Aztán ahogy teltek a percek egyre agresszívabbak lettek az észak-afrikaiak, akiket inkább lehetne nevezni franciáknak, hiszen a keret fele franciaországi születésű. És a Portugáliában focizó, egyébként csupa izom Slimani egy mesteri támadás végén, majd Halliche fejesből két perc alatt eldöntötte a meccset. Aztán az első félidő végén még Djabou is betalált. A második játékrészben egy teljesen másik koreai csapatot láthattunk, hiszen egész izgalmassá tették a végjátékot. Dél-Korea-Algéria 2-4. 
 
A nap rangadóján a portugálok az életükért küzdöttek, hiszen a németektől elszenvedett súlyos vereség után csak a győzelem lehetett számukra a cél. Így aztán neki is estek az amerikaiaknak, és Nani révén hamar vezetést is szereztek. Bár az első félidő végén az amerikai feljöttek, a szünetre a luzitánok vonultak előnnyel az öltözőbe. A második játékrészben mindkét csapat rákapcsolt, C. Ronaldo is igyekezett csapata hasznára lenni, de Jones révén előbb kiegyenlített az USA, majd óriási meglepetésre a vezetést jelentő gólt is megszerezték. Aztán a 95. percben Ronaldo beadása után Valera egyenlített, így Ronaldóék nem estek ki, de óriási bajban vannak így is!!! Egyesült Államok-Portugália 2-2. 

Hétfőn megkezdődik a csoportkör harmadik fordulója, azonos időben redezik az Ausztrália-Spanyolország és a Hollandia-Chile meccset, este pedig a Kamerun-Brazília és a Horvátország-Mexikó összecsapásokat rendezik meg. 

közösség

további frisss

lap tetejére