Brazília, tizedik nap: Messi, Klose és Besic

szróbert • 2014. június 22., vasárnap •
Ki gondolta volna, hogy Irán megizzasztja majd a kétszeres világbajnok Argentínát? Ki hitte, hogy a ghánaiak úgy megszorongatják a németeket, hogy a végén döntetlen lesz? És arra ki számított, hogy a bosnyákok már két mérkőzés után csomagolhatnak? Ma este amerikai-portugál rangadót bonyolítanak le.
Brazília, tizedik nap: Messi, Klose és Besic

A nap első meccsén Argentína csak szenvedett ázsiai ellenfelével. Az első félidőben eldönthették volna a dél-amerikaiak a meccset, ám a Messi-Agüero-Higuain csatártrió helyzetei kimaradtak, aztán a második játékrészben az irániak több alkalommal is gólt szerezhettek volna, de a 91. percben megint jött Messi(ás) és egy szép csel után átlőtte a védelmet és a meccs addigi legjobbja, az iráni kapus ezúttal már nem védhetett. Argentína-Irán 1-0. 

A szombati második találkozón a németek nem igazán találták az afriakiaik játékának ellenszerét, sőt, az első félidőben nagyon veszélyes támadásokat vezettek a ghánaiak. A második játékrész a vébé eddigi legjobb negyvenöt percét hozta. Hiába vezetett Götze góljával Németország, Ghána nemcsak kiegyenlített, hanem meg is fordította az állást. A végén aztán jött Klose és megmentette az egyik pontot, s ezzel utolérte az örökranglistán a 15 gólos brazil Ronaldót. Németország-Ghána 2-2. 

A harmadik összecsapáson hiába lőtt teljesen szabályos gólt E. Dzeko, a játékvezető nem ezt, hanem a szabálytalanság után esett nigériai gólt adta meg. Ezzel pedig el is dőlt a találkozó, pedig Besicék legalább az egyik pontra rászolgáltak volna, de a focit gólra, pontosabban, megadott gólra mérik. Nigéria-Bosznia-Hercegovina 1-0. 

Vasárnap újra pályára lépnek a titkos esélyes belga fiatalok, de amerikai-portugál rangadót is láthatunk. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére