Brazília, ötödik nap: az első góltalan meccs

szróbert • 2014. június 17., kedd •
A németek kiütötték, pontosabban szólva felnégyelték a C. Ronaldo vezette portugálokat, az Irán-Nigéria meccset gyorsan el kell felejteni, az amerikaiak pedig a meccs 86. percében szerezték meg a három pontot jelentő második találatukat. Ma pályára lépnek a titkos esélyesnek tartott belga fiatalok is.
Brazília, ötödik nap: az első góltalan meccs

A hétfői nap első meccs rögtön rangadót hoz – gondoltuk. Sajnos nem így történt, hiszen a német válogatott 4–0-ra kiütötte Portugáliát a brazíliai labdarúgó-világbajnokság első fordulójában. Thomas Müller mesterhármast jegyzett, Pepe kiszállt, ugyanakkor Cristiano Ronaldót egyből elöntötte a mémtenger. Németország-Portugália 4-0.

A második összecsapás gólt és jó játékot egyáltalán nem hozott. Ilyen sem volt még a brazíliai vébén, remélhetőleg már nem is lesz! Ennek ellenére az Irán–Nigéria mérkőzés után is megtartották a szokásos szavazást, így megnevezték a meccs emberét is, aki a nigériai John Obi Mikel lett. Irán-Nigéria 0-0.

A nap harmadik meccsén villámgyorsan vezetést szerzett az Egyesült Államok Ghána ellen, de Clint Dempsey első percben szerzett találata sokáig az egyetlen gól volt. Aztán a 82. percben remek támadás végén André Ayew egyenlített. Az afrikaiak nem örülhettek sokáig, mert rá négy percre John Brooks újra előnyhöz juttatta az amerikaiakat, akik ezzel meg is nyerték a mérkőzést. Ghána- Egyesült Államok 1-2. 

Ma 18 órakor a Belgium-Algéria mérkőzéssel folytatódik a világbajnokság. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére