Brazília: az angol gólkirály kiejtette az angolokat?!

szróbert • 2014. június 20., péntek •
Csütörtökön eldőlt, hogy Kolumbia már nyolcaddöntős, az angolok pedig lassan elővehetik a bőröndöt, és elkezdhetnek csomagolni, a japán-görög könnyen felejthető, gólt sem hozó meccs volt. Péntek este Svájc-Franciaország rangadó lesz!
Brazília: az angol gólkirály kiejtette az angolokat?!

A nap első meccsén a dél-amerikaiak jól kezdtek, pedig mindenki azt várta, hogy az elefántok megmentik az afrikaiak becsületét. Kolumbia már két góllal is vezetett, s ez alkalommal már Drogba sem segíthetett. Kolumbia-Elefántcsontpart 2-1. 

A második mérkőzés volt a nap rangadója. Rooney miután az első félidőben eltalálta a felső kapufát, a Cavani-Suárez duó egy szép támadás végén megszerezte a vezetést, ám Rooney nem adta fel és harmadik világbajnokságának tizedik meccsén végre betalált és kiegyenlített. De ez is kevés volt, mert megint jött Suárez és egy ellenféltől kapott labdával begyalogolt a tizenhatoson belülre és óriási gólt ragasztott Hart kapujába. Óriási meccs volt, melyen az uruk összességében megérdemelten győztek: Uruguay-Anglia 2-1. 

A nap utolsó összecsapásán nem született gól. A görögök és a japánok könnyen felejthető mérkőzésén a döntetlen Kolumbia továbbjutását jelentette. Érdekesség, hogy a  francia L’Équipe értesülése szerint Claudio Ranieri megegyezett a görög szövetséggel, és a világbajnokság után átveszi a labdarúgó-válogatott irányítását. Japán-Görögország 0-0.

A mai találkozók közül kiemelkedik a 21 órakor kezdődő Svájc-Franciaország rangadó. 

közösség

további frisss

lap tetejére