Brazília: Hollandia és Costa Rica is a nyolc között!

szróbert • 2014. június 30., hétfő •
Vasárnap Hollandia és Costa Rica csatlakozott a már nyolc közé jutott Brazília és Kolumbia mellé. Sokáig űgy tűnt, hogy az oranje kiesik, ám az utolsó percekben kettőt is lőttek Robbenék, így a meglepetés elmaradt. A másik ágon 55 percet játszott emberhátrányban Costa Rica, ám a hosszabbítás utáni tizenegyesekkel összességében megérdemelten jutottak a legjobb nyolc közé.
Brazília: Hollandia és Costa Rica is a nyolc között!

Tovább tart az átok, Mexikó megint nem jutott a nyolc közé. Elképesztő végjáték után ugyanis Hollandia szerepelhet a negyeddöntőben! Mexikó Giovanni dos Santos góljával a 88. percig vezetett, de még a rendes játékidőben fordított az oranje, Huntelaar a 93. percben tizenegyesből lőtte a másodikat, ezúttal a csodakapus Ochoa sem tudott már segíteni. Sajnos egy, a focit jól játszó csapat esett ki. A hosszabbítást megérdemelte volna a közép-amerikai csapat. Hollandia-Mexikó 2-1. 

Az első félidő langyos játéka után Ruiz gólja felrázta a meccset, aztán a 66. percben jött felesleges costa ricai szabálytalanság után járó második sárga, illetve piros lap még életben tartotta görög reményeket. Be is szorult hosszú percekre a meglepetéscsapat, és a görögök megint csodát tettek, a 92. percben egy, a kapusról levágódó labdát belőttek és kiharcolták a hosszabbítást. A 2X15 perc alatt nem született döntés, a büntetőknél viszont a grög Gekas hibázott, Umana pedig belőtte, így Costa Rica folytathatja a nyolc között. 
Costa Rica-Görögország 1-1 (5-3).

közösség

további frisss

lap tetejére