Brazília: egy európai és három amerikai csapat jutott tovább

szróbert-bild.de • 2014. június 24., kedd •
A csoportkör harmadik fordulója után világossá vált, hogy a száz százalékos teljesítményt nyújtó Hollandia mellett Chile, a másik kvartettből pedig Brazília és Mexikó is a legjobb tizenhat közé jutott. Az már magánvélemény, hogy a hazai szurkolók sem esélytelenek a döntőbe jutásra. Kedd este Olaszország-Uruguay rangadót rendeznek.
Brazília: egy európai és három amerikai csapat jutott tovább

Hollandia gőzerővel robog a világbajnoki döntő felé. A spanyol után, június 23-án a chilei tiki-takát is kivégezte a Robben-féle csapat. Az A. Sanchez vezette dél-amerikaiak hiába birtokolták sokkal többet a labdát, igazán nagy veszélyt nem jelentettek a narancsosokra. Fer és Depay góljaival: Hollandia-Chile 2-0. 

A már két kieső összecsapásán szépen, háromgólos sikerrel búcsúztak a spanyolok.
Villa sarokkal, Torres jobbal, Mata ballal volt eredményes a csoportutolsó ausztrálok ellen. Spanyolország-Ausztrália 3-0. 
Ezzel véget értek a csoportmeccsek ebben a csoportban, Hollandia 9, Chile pedig 6 ponttal jutott tovább. 

Akárcsak korábban a brazilok, a horvátok sem találtak fogást a mexikóiakon az első félidőben, aztán a második játékrészben már momentumaik is alig voltak. Viszont a mexikóiak megint jöttek, láttak, lőttek és győztek. Noha egy teljesen jogos büntetőt meg sem kaptak, Márquez jött, fejelt és elindította a gólgyártást. A végén még Perisic szépített, de hiába. Horvátország-Mexikó 1-3. 

Az első félidőben Neymar két gólt is szerzett, a Barcelona világklasszisának kettő találata között azért az afrikaiak még szépítettek, aztán Fred és Fernandinho is beköszönt, így szinte kiütés lett a vége. Kamerun-Brazília 1-4. 
    
Ezzel itt is befejeződtek a csoportküzdelmek, a brazilok és a mexikóiak is 7-7 ponttal mentek tovább, közöttük a gólkülönbség döntött a hazaiak javára. 

Kedden ne hagyják ki az Olaszország-Uruguay rangadót. 

közösség

további frisss

lap tetejére