Az utolsó bravúr: Király Gábor száznyolcadszor állt a magyar kapuban, s védett

Szita Róbert - Fotó: csakfoci.hu • 2016. november 15., kedd •
Első válogatottsága során kivédte az ugyancsak legendás osztrák Toni Polster tizenegyesét, és a ma esti, a száznyolcadik válogatottságát is kapott gól nélkül, két bravúrt is bemutatva hozta le.
Az utolsó bravúr: Király Gábor száznyolcadszor állt a magyar kapuban, s védett

Magyarország - Svédország 0-2 (0-1)

 

90' + 2' - Vége a magyar válogatott idei szereplésének, ezt a meccset ugyan elveszítettük, de a magyar labdarúgás összességében sikeres évet zárt. 

85' - Elment ez a meccs, erőtlen a magyar csapat.

75' - Jó volna legalább szépíteni. 

67' - A fölény góllá érett, Thelin beköszönt, 0-2!!!

65' - Jobbak és veszélyesebbek a svédek, sokadszor hárított Megyeri. 

57' - Priskin nem vonul vissza, de lejön, helyette Böde a pályán, ezen a meccsen immár a negyedik csapatkapitányunk nevét jegyezhetjük fel, Ő Elek Ákos. 

46' - Itt a második játékrész. 

Szünet. 

45' - Vége az első félidőnek, sajnos ott az előny.

44' - Juhász Roland is befejezi a válogatott-karriert, őt is vastaps köszönti, mostantól Priskin a cséká. 

31' - VEZETNEK A SVÉDEK, Larsson szabadrúgása Priskinen megpattant, Megyeri nem védhette, 0-1.  

28' - Király Gábor utolsó válogatott-bravúrja után 8 perccel lejött, vastapssal ünnepelték. Megyeri Balázs a helyén. Mostantól Juhász Roland a cséká. 

20' - Svédország királyság, de, ahogy Gábor véd az is KIRÁLYság! S. Larsson tanulta meg, hogy ma Ő sem tud gólt lőni a szombathelyi kapusnak, nagy bravúr ez is. 

16' - A legenda védett nagyot, a róla kipattanó labdát aztán kapufára vágta az egyik svéd csatár. Király ma nem kaphat gólt! 

7' - Király combbal szelidítette meg a hazaadást, nagy üdvrivalgás követte, aztán a magyar támadás végén Lovrencsics lőtt kapura.  

1' - Elkezdődött a magyar - svéd, 39 győzelem, 29 döntetlen, 39 vereség Király Gábor neve mellett, ez 50%.

19.50 - Király Gábor a cséká...a 108-szoros válogatott választ és zúg a ,,Királygabi' rigmus. 

19.45 - Szólnak a Himnuszok, majd az MLSZ köszönti a válogatottságtól visszavonulókat. 

19.40 - Jönnek a csapatok, a magyar válogatottat Király Gábor vezeti ki a Fradi-pálya gyepére.  Íme az összeállítások...

19.35 - 10 perc és kifutnak a csapatok. A hétvégén díszpolgári címet vehetett át Király Gábor Szombathelyen, ekkor nyilatkozott honlapunknak a magyar-svéd meccsről. 

Komoly sérülésből jövök vissza, de minden erőmmel azon leszek, hogy, ha nem is az egész 90 perc alatt, de pályára tudjak lépni. Motivált vagyok, teljesen felkészültem a meccsre és arra, hogy, amit védek, az tökéletes legyen. 

Emlékezetes meccs lesz és fontos, hogy jól  szerepeljünk, de ez a mérkőzés most másról szól majd – ezt nyilatkozta Király Gábor, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás legendás kapusa honlapunknak.

19.30 - Még 15 perc van hátra, amíg elkezdődik a magyar - svéd felkészülési meccs. Addig néhány adat. A 107-szeres válogatott Király Gábor 154 órán és 5 percen keresztül védte a nemzeti csapat kapuját. Ennyi idő alatt majdnem 38 alkalommal megnézhette volna meg az Operában Richard Wagner 4 óra és 4 perc hosszúságú darabját, a Parsifalt.

 

19.25 - Jó estét és magyar gólokban gazdag sportélményt kívánok minden kedves sportrajongó olvasónknak. Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa különleges kesztyűben véd majd, amelyet már hétfő este bőszen megtisztított. Király Gábor mellett Juhász Roland, Vanczák Vilmos és Hajnal Tamás is búcsúzik a magyar válogatottól. 

közösség

további frisss

lap tetejére