Az Öntödében erősítenek, Celldömölkön edzenek és idegenben nyernek

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2016. november 02., szerda •
Ők az AVUS felnőtt vízilabdázói, akik hétfőn, szerdán és pénteken az Öntöde Sportcentrumban szárazföldi edzésekkel készülnek a bajnoki meccsekre.
Az Öntödében erősítenek, Celldömölkön edzenek és idegenben nyernek

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) OB I/B-s vízilabdázói az elmúlt hetekben sikert sikerre halmoznak. Legutóbb Nagykanizsán diadalmaskodtak, előtte hétvégén pedig a volt listavezető, a Neptun VSC otthonában nyertek kiváló kondíciójuknak köszönhetően úgy, hogy az utolsó negyedet 0-5-re hozták idegenben. 

A jó kondinkat részben az Öntöde Sportcentrumban tartott erősítő edzéseknek köszönhetjük. Tóth Enikő szárazföldi edző irányításával nagyon jó munkát végeznek a srácok, és ez meg is látszik a teljesítményben. Az állóképességünk nagyon jó és a legtöbb meccsünkön hozzájárul ahhoz, hogy a 3-4. negyedben a magunk javára fordítsuk az eredményt.

Hétfőn és szerdán 1 óra 20 perces kemény edzéseket tartunk, akkor a súlyzókat is igénybe vesszük, és az erőfejlesztésre helyezzük a hangsúlyt, pénteken, vagyis a bajnoki meccsek előtti napon viszont már lazábbak a tréningek. Ekkor már a nyújtás, a has- és a törzsizmokat erősítő gyakorlatok kerülnek előtérbe. A meccsek előtt már a gyorsításra, a frissítésre terelődik a hangsúly – tájékoztatta honlapunkat Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője.  

Az Öntöde Sportcentrum után – mivel a szombathelyi Fedett uszoda rekonstrukciója jelenleg is zajlik – autóbuszra pattannak a szombathelyi vízipólósok és a celldömölki uszoda felé veszik az irányt, ott tartják ugyanis a vizes edzéseket. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére