Arany, ezüst és bronz: szombathelyi éremeső Olaszországban

Szita Róbert • 2016. november 11., péntek •
Horváth Győző világbajnoki öve mellé Horváth Niki vb-ezüstérmet gyűjtött be, de jöttek a bronzérmek is.
Arany, ezüst és bronz: szombathelyi éremeső Olaszországban

Ahogy azt már csütörtökön megírtuk a küzdősportok amatőr világbajnokságának 4. napján Horváth Győző sanda szakágban aranyérmet szerzett. Ennyi azonban nem volt elég a veterán harcosnak, hiszen low-kick és kick-light szakágban is bronzérmes lett. 

Nagyon sok gond van a rendezéssel, mivel a sanda döntőm azonos időben zajlott volna a low-kick meccsemmel, így természetesen a döntő mérkőzést választottam, jól tettem. A low-kick mellett a kick-light szakágban is bronzérmet szereztem. De ez utólag már elmondható, hogy nem nekem való, ugyanis minden erős ütésért megintettek. Én sajnos csak erőseket tudok ütni – nyilatkozta a világbajnok a frisss.hu-nak. 

Horváth Niki is kitett magáért, a szerdai világbajnoki bronzérme után MMA-ban szerzett ezüstérmet, miután a döntőben kanadai ellenféllel szemben maradt alul. Niki is azért lett a low-kick szakágban bronzérmes, mert a mérkőzése azonos időben lett volna az MMA döntőjével.

A szombathelyi harcosok mellett a másik két magyar is kitett magáért, muay thai szakágban Kurdy István (67 kg) és Ritter Pál (71 kg) is bejutott a pénteki fináléba.

 

közösség

további frisss

lap tetejére