Horváth Győző világbajnok!

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke és facebook • 2016. november 10., csütörtök •
A 48 esztendős szombathelyi harcos Andriában lett a sanda világbajnoka.
Horváth Győző világbajnok!

A sanda egyébként olyan, mint az MMA, a kung fu egyik ága, kínai szabadharc, ahol még a földhöz is oda lehet vágni az ellenfelet. 

Egy kis szabálymagyarázat: a Sanda kínai szó, amely fegyver nélküli küzdelmet jelent. A küzdősportoknak az a válfaja, amely a kínai harcművészetek versenyszerű alkalmazása. Meghatározott és korlátozott technikai repertoárral, és kötelező védőfelszerelések használatával sportággá nyilvánított harc, küzdelem. Saját versenyszabályzattal, amely a sportolók egészsége figyelembe vételével készült el és mégis megtartva a kung fu sokszínűségét. Hasonlít a Thai Boxhoz azzal a különbséggel, hogy a térd és könyök használatán kívül nagy szerepet játszik még a dobás, gáncsolás és fojtás. Védőfelszerelés kötelező a dobások miatt. A kínai szabadküzdelem a gyakorlóitól rendkívüli rugalmasságot, gyorsaságot és állóképességet megkövetelő harcművészet. Villámgyors fej, kéz és lábtechnikai, erőteljes belső koncentrációt és önuralmat követelő rendszere alkalmassá teszi a mindennapi életben történő, akár egyszerre több támadó elleni küzdelemre is.

Szóval Horváth Győző ebben a szakágban lett a világ legjobbja a dél-olaszországi amatőr világbajnokságon, a nehézsúlyúak között. Képünkön a szombathelyi harcos tanítványával, Horváth Nikivel. 

A küzdősportok amatőr világbajnokságának csütörtöki napjának összefoglalóját hamarosan olvashatják honlapunkon.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére