Aki másokon segít, az a közösséget szolgálja! (képgalériával!)

szróbert • 2014. június 27., péntek •
Élethivatásnak tekinthető, ha valaki a közösséget szolgálja - hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja alkalmából megrendezett szombathelyi ünnepségen. A város vezetője idén is átadta a kiemelkedő munkát végző közalkalmazottaknak és köztisztviselőknek a város által alapított díjakat és elismeréseket. A június 27-i eseményen az Év Köztisztviselői Különdíját dr. Károlyi Ákos aljegyző vehette át. Fotósunk valamennyi díjazottat megörökítette!
Aki másokon segít, az a közösséget szolgálja! (képgalériával!)

Puskás Tivadar köszöntő beszédében úgy fogalmazott, hogy élethivatásnak tekinthető, ha valaki a közt szolgálja, ezért pedig csak becsülni lehet. 
Ha valaki félreteszi saját ügyeit, problémáit, és a közösséget szolgála, az követendő cselekedet. Azért jó közalkalmazottként, köztisztviselőként dolgozni, mert Önök ezt nem különleges tevékenységnek érzik, hanem a sorsot követve, örömmel látják el ezt a munkát. Egy cél érdekében tevékenykedve, másokon segítve lehet előrehaladni, fejlődni - tette hozzá a város polgármestere.   

Ismeretes, hogy július elsején lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény, ennek emlékére négy évvel később, 1996-ban a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete kezdeményezte, hogy Magyarország területén július 1-jén ünnepnapot tartsanak. Az ünnepet 1997-ben tartották meg első alkalommal, ekkor még a köztisztviselők napja név alatt.
2001-ben munkaszüneti nappá nyilvánították. 2011. június 20-án az Országgyűlés úgy határozott, hogy július 1-je a kormánytisztviselők napja is legyen, így ekkortól kezdve az ünnep neve a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja lett. Jelenleg munkaszüneti napnak számít a kormánytisztviselők, az ügykezelők és a fizikai alkalmazottak számára.

Puskás Tivadar megköszönte az országgyűlési és az EP-válsztásokon, valamint a Szent Márton kártya kézbesítése kapcsán elvégzett többletmunkát is, majd arról a szerény jutalomról is tájékoztatta a megjelenteket, mely már meg is érkezett a kollégák számlájára. 

Ezt követően a polgármester Mester Ágnesnek a szakmai főtanácsadói, míg Halászné dr. Józsa Erikának és Kovács Frigyesnek a szakmai tanácsadói címeket adta át. Ezután arról tájékoztatott a város első embere, hogy tíz megváltozott munkaképességű kollégának tudtak munkát adni az elmúlt időszakban. 

A díjazottak: 
Az év technikai dolgozója: Horváth Zoltánné.
Az év ügykezelője: Kiss Violetta, Sümeghy Veronika, Varga Ágnes.
Az év fiatal köztisztviselője: Végh Éva, Kundák Gábor
Az év köztisztviselője: Sóskutiné Horváth Marietta, Rácz Sándor, Kusztor Györgyné.
Az év köztisztviselői különdíját dr. Károlyi Ákos aljegyző vehette át. 

A közterület-felügyelet díjazottja: Karádi Sándorné, míg az év közterület-felügyelője Radicsné Kovács Anett lett. 

A díjátadás után jó hangulatban folytatódott a köztisztviselői nap, hiszen a megrendezett főző-, kulturális- és sportprogram is jól reprezentálta a hivatali összetartozást, a közösségi életet. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére