A fogyatékkal élők is megérdemlik a figyelmet és a tapsot

Frisss.hu - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. december 02., péntek •
Csodák már pedig vannak.
A fogyatékkal élők is megérdemlik a figyelmet és a tapsot

Péntek kora délutáni a szombathelyi AGORA Művelődési és Sportházban volt a "Mi is ITT vagyunk!" elnevezésű gálaműsor. Nem egy hétköznapi esemény volt ez, hiszen a színpadon fogyatékkal élő embertársaink mutatták meg, hogy adott eset ugyanolyan jók táncban, prózában, rock&rollban és színjátszásban is, mint bárki más.

Az egybegyűlteket Dr. Takátsné Dr. Tenki Máriát, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke köszöntötte, a délután moderátori feladatait pedig Gergó Judit látta el.

"Nagyon nagy örömömre szolgál, hogy ez a megyei szintű rendezvény itt Szombathelyen megvalósulhat. Szombathely a segítés és Szent Márton városa, és úgy vélem, hogy a jubileumi év alkalmából ez az egyik legszebb rendezvényünk." - mondta megnyitó beszédében Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária.

Csak egyetérteni tudunk, hiszen jobbnál jobb előadásokat láthattunk, míg a zsűri asztal mögött olyan emberek foglaltak helyet, mint Monspart Sarolta, tájfutó világbajnok, Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus, Török Gábor rendező és St. Martin előadóművész, aki egyben a rendezvény fővédnöke is.

A fellépő szervezetek közt pedig ott volt az Aranyhíd EGYMI, a FÉHE Fogyatékos Emberek Nappali Szolgálata, a Johanneum Evangélikus Diakóniai Központ, a Mozgássérültek Vas Megyei Egyesülete, a Napsugár Közhasznú Egyesület, a Rum-Kastély EGYMI, a Szociális Szolgáltató és Információs Központ, a Fogyatékosok Nappali Intézménye Körmend és a Vas Megyei Szakosított Otthon Csákánydoroszlóról.

Ezek után talán nem is meglepő, hogy minden produkció vastapsot kapott a közönségtől. Mi pedig csak annyit tudunk hozzátenni, hogy ha tudunk, segítsünk fogyatékkal élő embertársainkon.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére