9 könnyen betartható újévi fogadalom, amitől jobb életed lesz

frisss.hu, buzzfeed.com • 2016. január 04., hétfő •
Nem csak az eget rengető változások hatásosak.
9 könnyen betartható újévi fogadalom, amitől jobb életed lesz

Újévi fogadalma mindenkinek van, még akkor is, ha nem hangoztatja. De legalábbis biztosan akad olyan dolog mindannyiunk életében, amin szeretnénk változtatni és erre a legjobb alkalom az újév. Sokan előre tervezgetik a nagy fogadalmaikat, erőt gyűjtenek meghatározó változások végrehajtásához, de ugyanakkor sajnos rengetegen feladni kényszerülnek a későbbiekben, mert vagy akaraterő hiányban szenvednek, vagy külső körülmények akadályozzák meg a megvalósítást.

A kudarc oka sokszor azonban az, hogy olyan célt tűzünk ki magunk elé, aminek megvalósíthatósága egyszerűen nem reális. Valamiért azt hisszük, hogy „tapintható” változást csak jelentős módosításokkal érhetünk el, pedig ez egyáltalán nem így van. Erre jó példa az alábbi lista, amiben olyan - mindenki által - kis elhatározással, viszonylag könnyedén megvalósítható fogadalmakat gyűjtöttünk össze, amik mégis gyökeresen megváltoztathatják életünket. Pozitív irányba, természetesen.

1; Minden nap szánjunk pár percet magunkra. Tényleg elég 3-5 perc, de akkor kapcsoljuk ki a napi stresszt, halkítsuk le a telefont, kapcsoljunk ki minden hangforrást magunk körül és csak üljünk/feküdjünk nyugodtan, koncentráljunk saját létünkre, légzésünkre és még véletlenül se a napi problémákra.

2; Igyunk több vizet. A folyadék-bevitel mindenképpen kritikus kérdés manapság, amikor az embernek a sok rohanás közben semmire nincs ideje. Egészségünk szempontjából ugyanakkor nagyon fontos lenne a megfelelő mennyiségű folyadék utánpótlás, csak arra figyeljünk, hogy ne csupán magas cukortartalmú üdítőket igyunk, inkább több teát, vagy éppen vizet. Különösen Vas megyében, ahol országos összehasonlításban is finom és értékes akár a csapi víz is.

3; Sétáljunk többet. Megint csak nem a mennyiség a lényeg, elég pár perc is. Szálljunk le egy megállóval előbb a buszról, vagy menjünk el a boltba gyalog kivételesen, vagy bármi hasonló rövid séta is megteszi. A lényeg, lehetőség szerint rendszeresen, akár minden nap mozogjunk a szabad levegőn.

4; Hívjuk fel családtagjainkat, szeretteinket üzenetek helyett. Ugye, nem kell magyarázni, mennyivel többet ér, ha halljuk egymás hangját, netán még látjuk is, ahelyett, hogy csak egy képernyőn olvassuk a nyomtatott betűket.

5; Nézzünk fel párszor az égre. Konkrét magyarázat nincs rá, miért javítja a kedvünket, közérzetünket, ha az eget kémleljük, de valamiért mégis működik a dolog. Próbálja csak ki!

6; Aludjunk többet. Persze, világos, ki ne szeretne „csak még öt percet” aludni minden reggel, mégis ha elhatározzuk, elég lehet esténként fél órával előbb ágyba bújni, vagy hétvégenként ebéd után sziesztázni. Tudják, sok kicsi sokra megy, tényleg jelentős hatása lehet ezeknek az apró, alvással töltött plusz időknek.

7; Nézzünk több cuki állatos videót. Ezt aztán tényleg nem nehéz betartani, mindenhonnan ilyenek jönnek velünk szembe újabban. A feladat csak annyi, hogy szánjunk rájuk pár percet, nem „ugyanolyan mindegyik”. Kifejezetten jót tesz, sőt, szükséges is a léleknek az ilyen pozitív hatás.

8; Legyünk magunkkal kedvesebbek, megbocsátóbbak. Bánjunk úgy magunkkal, mintha mi lennénk saját magunk legjobb barátnője/barátja. Biztos jó dolog az ön-szigor, de eredményesség szempontjából a megértés sokkal hatékonyabb.

9; Foglalkozzunk kevesebbet baromságokkal. Most komolyan, mi értelme van mások hülyesége miatt felidegesíteni magunkat? Bosszankodni, dühöngeni, csóválni a fejünket és közben eltelni negatív érzésekkel? Semmi, de tényleg. 

közösség

további frisss

lap tetejére