25 év után legyen érdemi változás a politikában!

vkriszti-HCs • 2014. szeptember 30., kedd •
Az LMP és a 4K! (Negyedik Köztársaság Párt) jelöltjei közös sajtótájékoztatón beszéltek arról, mit is szeretnének elérni a magyar politikában. Az eseményen részt vett Schiffer András, az LMP egyik alapítótagja, és Istvánffy András, a 4K! elnöke is.
25 év után legyen érdemi változás a politikában!

Az LMP és a 4K! nem csak Szombathelyen, hanem az ország számos városában is közösen indítja jelöltjeit az önkormányzati választásokon. 

Schiffer András szerint Horváth Zoltán (LMP-s polgármesterjelölt) neve a garancia arra a szombathelyieknek, hogy tiszta városvezetés születhet a városban. A párt elsődleges indítványa, hogy rendszeres vagyonosodási vizsgálatot végezzenek minden politikuson, így elkerülhető lenne az indokolatlan vagyonnövekedés. Véleménye szerint az emberek akkor fognak újra hinni a politikában, ha a két nagy "botrányos" párt többsége helyett végre egy tiszta városvezetés jön létre.  

Istvánffy András úgy gondolja, időszerű végre, hogy érdemi változás következzen be a politikában. Az emberek 25 éven át mindig hittek, mindig új esélyt adtak a "nagy" pártoknak, akik újra és úrja csalódást okoztak. Szükségét érzi annak, hogy a politikusok rövid pórázon legyenek tartva, beleértve ebbe az ő politikusaikat is. Legfőbb tervük, hogy bevezessék Magyarországon is a világszerte több országban jól működő részvételi költségvetést. Mindez annyit tesz, hogy a költségvetés 10-20%-ával a városlakók rendelkezhetnek, ezzel valódi társadalmi célok valósulhatnak meg.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére