2019 tavaszára készül el az új szombathelyi Vásárcsarnok

frisss.hu Fotó:szombathely.hu • 2017. június 14., szerda •
Színpad is helyet kapna majd az új piacon.
2019 tavaszára készül el az új szombathelyi Vásárcsarnok

Megírtuk már korábban, milyen változások lesznek az épülettel kapcsolatban, és meg is mutattuk, a tervek szerint, hogy néz majd ki az új szombathelyi piac. A Vásárcsarnok értéknövelő komplex felújítása a cél. A fejlesztési projekt hozzájárul a belvároson túl az egész város népességvonzó és megtartó képességének növeléséhez. A projekt műszaki-szakmai tartalmával kapcsolatos elvárás, hogy a fejlesztésnek a helyi termelőket, helyi alapanyagokat kell előtérbe helyeznie. A mostani közgyűlés foglalkozik a témával, melyen szó lesz arról is, hogy kivitelezési munkák megkezdésének várható időpontja: 2018. április 30, a beruházás befejezésének várható időpontja pedig 2019.03.31.

Ennek megfelelően a Vásárcsarnokban árusító bérlői körrel tovább folytatódtak az egyezetések, hiszen az építés során is lesz piac Szombathelyen. A bérlők most választják ki, hogy a jövőben melyik részen árulnak tovább. Felvetették, egy, a testvérvárosi kapcsolatokat erősítő, a testvérvárosok helyi termékeit árusító bolt ötlete, melyet a Vásárcsarnok fejépületében lehetne megnyitni úgy, hogy azt valamilyen módon az önkormányzat, vagy annak valamelyik szerve üzemeltethetne. Egy testvérvárosi bolt kuriózum lenne attól, hogy olyan termékeket kínálna, melyek máshol nem kaphatóak, és általa élővé válhatnának a testvérvárosi kapcsolatok.

Színpad is helyet kapna majd az új piacon, melyen kisebb zenés és egyéb rendezvényeket, kóstolásokat, vetélkedőket lehet lefolytatni.

közösség

további frisss

lap tetejére