Így nézne ki a felújított szombathelyi Vásárcsarnok

frisss.hu Fotó:szombathely.hu • 2017. február 27., hétfő •
Persze előbb még el kell fogadnia a közgyűlésnek csütörtökön, de mi szorítunk!
Így nézne ki a felújított szombathelyi Vásárcsarnok

Már megírtuk, hogy EU-s forrásból, 2 milliárd forintból újulna meg a szombathelyi piac és környéke. A témával a csütörtöki közgyűlés foglalkozik majd részletesebben, ahol előkerül majd az új látványterv. Ha a képviselők megszavazzák, így nézhet majd ki a Vásárcsarnok.

De pontosan mi is újulna meg?

- A terület Szent Márton utcával való összekötésével a Vásárcsarnok és a parkolók megközelítése és elhagyása egyszerűbbé és gyorsabbá válik. 

- A piac körüli parkolóhelyek elrendezése optimalizálódik, a parkolóhelyek száma növekszik. 

- Az árufeltöltés két pontra, helyre csoportosításával a létesítmény északi oldala, homlokzata felszabadul, az árufeltöltés helyeinek, folyamatának eltakarásával, feltöltő folyosók kialakításával az épületegyüttes megjelenése javul, valamint az épületek kontúrján belül helyek szabadulnak fel.

-  A Vásárcsarnok északi homlokzatát megnyitnák, és az északi oldalon végig az épület mellett egy nyitott-fedett, árusításra alkalmas teret alakítanának ki, mellyel bővül az építmény. 

- A főépület észak-nyugati sarkában egy komplexebb, hívogatóbb, átláthatóbb bejárat létesülhetne, a közlekedők és lépcsőházakat átépítenék. A szociális és iroda blokk áthelyezésével, korszerűsítésével, valamint az északi oldalon megközelítőleg 6 méteres kinyúlású előtetővel kialakított fedett-nyitott árusítótér bővítéssel, világosabb, hangulatosabb, praktikusabb belső terek, helyiségek alakulhatnak ki. 

- Az első, Hunyadi János út felőli csarnokban WC-k, mosdók, vizes blokkok megújítása, teljes körű akadálymentesítés, szükség esetén lift telepítésével, tetőszigetelés, felülvilágítók felújítása, szellőztethetőség és árnyékolás megoldása, hulladékgazdálkodás megújítása, komposztálás lehetőségének biztosítása a cél.

Így néz ki most

- A hátsó, alacsonyabb csarnokban a padozat, belső üzletek átalakítása, a gépészeti vezetékek, szerelvények és nyílászárók cseréje, felülvilágítók felújítása, szellőztethetőség és árnyékolás megoldása, külső kis üzlethelyiségek kibontásával oldalfelületek újjáépítése, új üzletek kialakítása (fűtési lehetőség biztosításával), villamos energia ellátás újragondolása, egyedi fogyasztásmérők telepítése, festés készül.

A terveket továbbá Litkei Tamás, építész ismerteti a közgyűlésen csütörtökön. 

közösség

további frisss

lap tetejére