15 éves a Smile Nyelviskola!

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke, Smile Nyelviskola Központi Oldala • 2015. december 14., hétfő •
Egykori diákok, tanárok és jelenlegi tanulók, kollégák, valamint barátok és ismerősök körében ünnepelte a Smile Nyelviskola tizenöt éves fennállását. Mi is ott voltunk a „Tök jó” ünnepségen!
15 éves a Smile Nyelviskola!

Jubilál Szombathely egyik legnépszerűbb nyelviskolája, ahol a pezsgőzés és a tortázás előtt élménybeszámolókat hallgathattunk meg, hiszen ennyi év alatt rengeteg élmény, tapasztalat gyűlt össze, amit mindenki örömmel osztott meg. Országszerte tizenöt nyelviskolában alkalmazzák a Szombathelyről indult Smile-módszert. Nagy Marianna, a Smile Nyelviskola alapítója elmesélte, hogy 1999-ben még logopédiai magánrendelője volt, de három gyermekének nevelése mellett is szeretett volna angolul tanulni. Akkor fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy kellene egy olyan nyelviskola:

- ahová akkor megy, tanulni, amikor akar
- nincsen házi feladat
- és a saját tempójában tanul.

Aztán ez a három alappillér lett az, amire felépítette a Smile Nyelviskolát. 2000. december 10-én nyitott a Képesház Magántanítói Alapítvány, a Smile elődje, egy teremmel, egy tanárral. Fél évvel később már hihetetlen sikerrel három teremben, reggeltől estig folyt az angol tanítás.

Nagy Marianna, a Smile alapítója

De hogy jött a Smile név? Mariann visszaidézte akkori diákjaik véleményét, akik szerint ez egy „Tök jó hely” – így lett a tök a szimbólum, a Smile név pedig tükrözi a mindig mosolygós tanítási módszer szellemiségét.

Mariann hozzátette, hitet adott adott ez a tizenöt év. Hitet önmagában és abban, hogy ha valaki elhatároz valamit, akkor el lehet érni, amit akar. Célja volt, hogy örömöt, értéket adjon másoknak a tanulással. Ez sikerült.

 

Dr. Gaál Péter egy véletlennek köszönheti, hogy a Smile csapatának tagja lehet. „Éppen a Király utcában sétáltam, mikor észrevettem egy táblát, rajta egy nyíl és két szó: Gyere be! Erre becsengettem, bemutatkoztam, majd megismerkedtem Mariannal. Aztán beiratkoztam, mint nyugdíjas időmilliomos, elkezdtem nyelvet tanulni. Bevallom, többet kaptam, mint amit vártam. Nagyon szimpatikus volt ez a nyelvtanulási módszer. Jó érzés most visszatérni.”

Dennis Lobo angol anyanyelvű tanára a Smile-nak. „2009-ben kezdtem tanítani a Smile-ban, az elejétől fogva nagyon kedvesek voltak velem a kollégák, hamar megismerkedtem az iskola működésével. Eltelt hat és év azóta is imádok ebben az iskolában dolgozni.”

Simon Rita az iskola vezető tanára, Károlyi Renáta, az iskola személyügyi és oktatási vezetője mesélt arról, miben más a Smile-módszer, mint a többi tanulási technika: „A rugalmasság az alapja és az, hogy mindenki úgy tanul, ahogy neki a leginkább megfelelő. Ez nem hagyományos iskola, itt mindenki akkor jön tanulni, amikor tud, hiszen egész nap nyitva vagyunk.” 

Németh-Garas Ágnes, Csepregi-Molnár Adél és Tóth Zsuzsanna egykori kollégák is ellátogattak a Smile születésnapra. „ Nagyon szívesen jöttünk, rengeteg élmény áll mögöttünk. Mi a szabadidőnkben is sokszor találkozunk, szerintem az összes egykori és mostani Smile-os kollégára igaz. Nagyon összetartó család a miénk.”

B. Zsuzsi az egyik legfiatalabb és legtehetségesebb tanulója a Smile-nak. „2013-ban kerültem ide, akkor még csak hatodik évfolyamba jártam. Hetedik év végére megszereztem a középfokú, nyolcadikra a felsőfokú angol nyelvvizsgámat.”

Roli 2001-ben nyelvvizsgázott a Smile-ban és az első Angliába tartó buszos utazás egyik vezető egyénisége volt. „Tíz napig voltunk először busszal Angliában, rengeteg programon vettünk részt. Délelőttönként angol tanfolyamon voltunk, délutánonként kirándultunk, fürödtünk a tengerben a medúzák között, örök emlékek maradtak…"

Kappel Orsolya, Mariann lánya nyolc éve tagja a Smile-nak, mára ügyvezetője. „Tizennyolc évesen már itt dolgoztam, közben levelező tagozaton végeztem az egyetemet. Már nagyon vártam a pillanatot, hogy átvehessem a családi vállalkozást, úgy érzem ez egy nagy lehetőség egy gyermek életében. Hozzá kell tennem, édesanyám jó mentorom volt, ő tanított meg mindenre.” Kappel Attila, Mariann fia a marketingben és az értékesítési szférában segíti a Smile-t. „Édesanyámtól nagyon sokat tanultam, gyerekkorom óta látom, hogy irányítja ezt a vállalkozást. Én is itt tanultam nyelvet, manapság pedig az egyetemi tanulmányaim mellett segítem a Smile munkáját. Szerencsés vagyok, hiszen profi menedzsment és csapat áll mögöttem.”

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére