Papagáj vagy tiszt - avagy az idei férfidivat

HÁ • 2012. március 30., péntek •
Amikor lekerülnek a jótékony hatású - ápoló és eltakaró - télikabátok, sálak és sapkák rólunk, férfiakról, akkor nem tudjuk, hogy miben érdemes odalépnünk olyan csajokhoz, aki számára fontos a divat. Idén szerencsénk van, ugyanis nem kell egy stílust magunkra erőltetni, rögtön kettőt is ajánlanak nekünk 2012 tavaszára. A választásban segítségünkre lesz Szőke Zizi, stílustanácsadó.
Papagáj vagy tiszt - avagy az idei férfidivat

(Fotó: pullandbear.com)

A színek tekintetében mindkét stílus alapja a bézs, amit különböző színekkel kombinálnak. A lazább stílust követőek ezt a színt a zölddel, illetve a vörös és a kék összes árnyalatával kombinálhatják. A másik színkört a fotóriporterek öltözékei, a katonai és formaruha ihletésű témák színvilága inspirálta.  Itt jellegzetesen a bézs mellett a khaki, a narancs, a sárga, és a menta jelenik meg. Persze a kevésbé bevállalósak számára még mindig jelen van a fekete és fehér örök divatja, amit tehát a szezon alapszínével, a bézzsel érdemes kombinálni.

(Fotó: louisvuitton.com)


A tavaszi divat nem kerüli el a mintákat sem. Még mindig szinte bármilyen változatban szereti a csíkokat, főleg ha azok ingeken vannak. Gyakoriak még a klasszikus fonatminták és a gyűrű alakú motívumok is. Amik viszont a tavalyi divatból megmaradtak, azok a különleges mintájú pulóverek, amik természetesen a tavaszi színeknek megfelelő tarkaságot képviselik. A pólókon még mindig divat a felirat, sőt idén a hímzés is, de érdemes itt betartani a "kevesebb több" elvét, főleg ha a felirat vagy hímzés egy alapvetően mintás pólót díszít.

(Fotó: breshka.com)


A lezser stílus fazonjai alapvetően szűk szabásúak mind a nadrágok, mind a felsőruházat tekintetében. A nadrágok viszont most igazán színesek, sokszor teljesen elrugaszkodnak a megszokott farmerkék színektől. A másik stílust választó férfiak ruhatárában elengedhetetlen kellékek az idei tavaszon a bőrdzsekik vagy formaruha jellegű típusok, de megjelennek a baseball dzsekik és a rövid katonaizubbonyok is.

(Fotó: zara.com)

A tavaszi férfi divatról kérdeztük Szőke Zizi szombathelyi stílustanácsadót is, aki a Frisss.hu-nak elmondta, hogy a férfi divatban leginkább a letisztult homokszínek fognak dominálni. Tehát a férfi öltözékben leginkább a kávé illetve cappucino barna fog visszaköszönni az idei tavasszal.

Anyagok, minták, kiegészítők?

Farmerok az idei évben kissé hátrébb szorulnak, inkább a vászon anyagok fognak futni. Ebből is a lezserebb dominál, alul egy picit felgyűrve, akár egy dorgóval, illetve a megunhatatlan mokaszinekkel lesznek divatosak. Ebben az időszakban a fa, illetve bőr kiegészítők, abból is a barna színűek lesznek divatosak.

Szőke Zizi stílustanácsadó

Olvastam, hogy visszajönnek az élénk színek, mustár-sárga, lila, élénkzöld.

Azt gondolom, hogy ez inkább a férfiak nyarát fogja jellemezni, a legmelegebb évszak divatja lesz. Az úgynevezett jégkrém színek jönnek majd vissza, de természetesen a nyáron is marad az egyre inkább megjelenő letisztult forma. Erőteljes színben fognak káprázni a nadrágok, értem ez alatt a puncsszíneket, zöldet, citromsárgát és ezekhez az egyszerű fölsők fognak passzolni, abból is a fehér lesz a domináns idén nyáron. Az ilyen fölsők igazából bármilyen anyagú és színű nadrághoz illeszkednek.

(Fotó: breshka.com)

Mit szólsz a trapéznadrághoz?

Amikor én gyermek voltam, akkor volt divat a trapéznadrág. Nem tartom valószínűnek, hogy divatba jön. Maradnak a szűk és egyre szűkebb fazonú gatyák.

Lehetett azért hallani, hogy újra divatba hozzák.

Valamelyik nagy divatmárka megszédült tervezője kitalálta, - már nem is emlékszem melyik - hogy ilyen nadrágokat tervez, de nem hiszem, hogy újra visszatér a trapéz őrület. Legalábbis nálunk nem.

Azért ennek örülünk, nem igaz?

Nem is kicsit. (nevet)


Köszi, de köszi nem! Trapéz nadrág (Fotó: google)

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére