Megrohamozták a fiatalok a Frisss FM-et

Frisss • 2012. június 10., vasárnap •
Illusztris vendégeket fogadott a Frisss FM szerkesztősége. A Nagy Lajos Gimnázium diákjai Érszegi Krisztina, Antal Júlia, Várallyai Krisztián, Bene Patrik és Gyimesi András körülnéztek, érdeklődtek és rengeteg kérdéssel bombázták a szerkesztőség tagjait. Mert, hogy ők is rádióznak, méghozzá az iskolában, az NLG FM hullámain.

2010 szeptemberében indították el 10 fővel a Nagy Lajos Gimnázium iskolarádióját, amely a tanórák közötti szünetekben szórakoztatja a fiatalokat. A gimnázium felújításával a stúdió is megszépült, egy másik pályázaton pedig technikai eszközöket szereztek be a diákok. A városban egyedülálló iskolarádiót NLG FM-nek nevezték el. A csapat néhány lelkes tagja, most ellátogatott szerkesztőségünkbe és tudásra éhesen bombázták kérdéseikkel többek között a Frisss FM szakmai vezetőjét, M. Horváth Nórit.

Mi is kíváncsiak voltunk. Ahogy a nagy rádiókban, az NLG FM-ben is komoly szerkesztőségi munka zajlik. Érszegi Krisztina például programajánló blokkot készít, Antal Júlia kívánságműsort, Várallyai Krisztián zenét kever és reggeli műsort vezet, Bene Patrik viszi a hátán a technikai dolgokat, Gyimesi András pedig alapítóként, ha nem műsort vezet, akkor összefogja a csapatot.

A fiatalok ezért nagyon örültek, hogy egy profi szerkesztőségben nézhettek körül, és nem csak a Frisss FM munkatársaival és technikai feltételeivel ismerkedhettek meg, de a frisss.hu oldalának szerkesztésébe is bepillanthattak. Legtöbbjük a gimi után, csak hobbi szinten szeretne foglalkozni majd a rádiózással. Kivétel ez alól Antal Júlia, aki mindenképp a médiában szeretne elhelyezkedni. Kíváncsiak voltunk természetesen a fiatalok véleményére rádiónkat illetően. Ők, nagyon elégedettek a zenékkel, mindannyian hallgatják a Frisss FM-et, s ahogy fogalmaztak: A Frisss FM egy fiatalos rádió, olyan zöld és üde!

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére