"Visszatérnek-e a gengszterek?"

há • 2023. május 24., szerda •
Kocsis Máté szerint ez a választás tétje - a parlamenti Fidesz-frakció vezetője erről is beszélt egy keddi fórumon Szombathelyen.
Visszatérnek-e a gengszterek?

Kocsis Mátéval  beszélgetett a Polgári Esték legutóbbi alkalmán Pehi Orsolya újságíró a Haladás Sportkomplexum VIP termében. A telt házas fórumot dr. Hende Csaba vezette fel, a parlamenti alelnök a közelgő helyhatósági választásokat dobta fel első témának, de másról is szó esett.

Hogy miért is kell komolyan vennie a jobboldalnak Gyurcsány Ferencet, arról azt mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, hogy a Demokratikus Koalíció az egyetlen párt a baloldalon, ahol szervezettség és szorgalom van, márpedig ezek nélkül halott minden tömörülés. Szerinte a DK vezére már most a 2026-os országgyűlési választásokra gyűjti a muníciót, azaz a pozíciókat az önkormányzatokban, ezért lehetséges, hogy Szombathelyen - ahogy más magyar városokban is - folynak a tárgyalások és születnek a megállapodások. Kocsis kihangsúlyozta: nem a polgármesternél van a valós hatalom egy önkormányzatban, hanem a közgyűlésnél, ezért "engedi meg" Gyurcsány, hogy az egyébként gyenge MSZP embere, Nemény András újra jelölt lehessen. A befolyását úgysem rajta, hanem a lehetséges alpolgármester-jelöltek személyén, azaz a DK-ba belépett helyi politikusokon keresztül igyekszik majd érvényesíteni. "Az összes gengszter vissza akar térni" - fogalmazott.

Arról, hogy mivel is járna Gyurcsány visszatérése a politikába az önkormányzati pozíciókon keresztül, Kocsis Máté azt mondta: a helyi ügyekről, és aztán az ország ügyeiről is mások döntenének, nem pedig mi. Mert hol máshol fordul elő a világban az, hogy egy nemzet politikusai saját országuk ellen dolgozzanak a nemzetközi színtéren? Szintén fontos kérdés: vajon mi mindent ajánlott fel a baloldal, cserébe a nagyjából 4 milliárd forintnak megfelelő dolláradományért, amely a jövő évi kampány előtt még több lehet? E felvetéseken kívül a fideszes parlamenti frakcióvezető beszélt a kulcskérdésnek számító családpolitikáról is. Kiemelte, ebben a kérdésben áttörést sikerült elérnie a mostani kormánynak, ahogy megváltozik egy édesapa gondolkodása is, amikor gyermeke születik. Hiszen nem a saját jövőnkért aggódunk rendszerint, hanem a gyermekeink jövőjéért, ezért fontos célkitűzés, hogy legyen kire az országot hagyni, sőt hagyjunk rájuk jobb országot, mint amilyet mi örököltünk a szüleinktől - jegyezte meg. "Ebből nem fogunk engedni" - tette hozzá.

Szólt a globalista erők térnyeréséről, és arról a harcról, amelyet a nemzeti szuverenisták ellen folytatnak világszerte. Mint mondta, kézzelfogható a törekvés, hogy szétverjék a családokat, majd a nemzeteket is, de Magyarország ellenáll a fősodornak, és kiáll ösztönös, szilárd elvei mellett. Kocsis Máténak meggyőződése, hogy "Európa fel fog ébredni" előbb-utóbb, ez a jövő évi európai parlamenti választások tétje. Beszélt a NATO-bővítés aktualitásairól is. "Nem leszünk felmosórongy" - fogalmazott a svédek csatlakozásáról szóló döntés elhúzódásáról, bár megjegyezte, hetek-hónapok kérdése, és a kérdés lezárul. A háború témáját is érintette, szerinte az ellen kell küzdenünk, hogy a konfliktus kiterjedjen, ezért nyugalomra van szükség, még akkor is, ha állítólagos vagy valós kiszivárogtatásokkal provokálják Magyarországot - utalt a nemrégiben megjelent Washington Post-cikkre Zelenszkijről és a Barátság kőolajvezetékről.

A közel kétórás fórumot közönségkérdések zárták.

közösség

további frisss

lap tetejére