Újabb fejlesztések a Markusovszky Kórházban

Szerző: frisss.hu Fotó: szombathely.hu • 2017. november 11., szombat •
Bár van még tennivaló, de városunknak és a magyar kormánynak a közös célkitűzése kell, hogy legyen a Markusovszky Kórház további fejlesztése - mondta Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke azon a sajtótájékoztatón, melyen a szombathelyi egészségügyi intézmény legújabb beruházásáról tájékoztatták a média képviselőit.
Újabb fejlesztések a Markusovszky Kórházban


A legújabb fejlesztés keretében a Markusovszky Kórház 78,4 millió forint értékben vásárolt gyomor, vastagbél, patkóbél és tüdő tükrözésére alkalmas XXI. századi eszközöket. Ez az eszközbeszerzés egy nagyobb pályázat részét képezi.

A "Fekvőbeteg szakellátó intézmények támogatása" című  projekt öt különálló elemből áll, összesen közel 1 milliárd forintos támogatást jelent városunk kórháza számára. A most szolgálatba állított eszközök a legmodernebb csúcstechnológiát képviselnek a diagnosztikai- és terápiás vizsgálatok világában.

Professzor dr. Nagy Lajos a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója szemléltette az egybegyűlteknek, hogy az új technológiával mennyivel gyorsabb és hatékonyabb lesz egyes daganatos betegségek felismerése, különösen a gyomorban, a patkóbélben, a vastagbélben és a tüdőben keletkezett elváltozások tekintetében. Puskás Tivadar polgármester beszédében visszaemlékezett arra, hogy  20-30 évvel ezelőtt is a különböző endoszkópos, enteroszkópos és bronchológiai készülékek messze hosszabb beavatkozásokat, vizsgálatokat igényeltek, a betegek 2-3 hétre is ágyhoz voltak kényszerülve, a mai 2-3 napos vizsgálattal szemben.

Hende Csaba, városunk országgyűlési képviselője kihangsúlyozta, hogy az elmúlt években 17 milliárd forintból újult meg a Markusovszky Kórház Szombathelyen.
Ez szép, de nem dőlhetünk hátra. Van még tennivaló, de biztos lépésekkel haladunk az egészségügyi ellátás színvonalának növelése érdekében – fogalmazott Hende Csaba.

közösség

további frisss

lap tetejére