Új pályázatok a Magyar Falu Programban

• 2020. március 23., hétfő •
A pályázatok az egyházi, illetve önkormányzati tulajdonú közösségi terek ki- vagy átalakítására és a foglalkoztatás támogatására adnak lehetőséget 10 milliárd forint keretösszegben – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.
Új pályázatok a Magyar Falu Programban

Gyopáros Alpár tájékoztatása szerint a két pályázati kiírás során támogatás igényelhető a közösségi terek építésére, felújítására, közösségi programszervező foglalkoztatására. A pályázatok hozzájárulnak a helyi közszolgáltatásokhoz történő hozzáférés javításához, a társadalmi felzárkózás segítéséhez, ezáltal a területi egyenlőtlenségek csökkentéséhez.

Mind az önkormányzati, mind az egyházi pályázati kiírások esetében a közösségi épületek külső és belső tereinek építésére, felújítására, bővítésére, korszerűsítésére 30 millió forintos összeghatárig igényelhető maximálisan támogatás, közösségszervező személy bértámogatására pedig közel 3 millió forintig. Hozzátette: a pályázati kiírások hétfőn jelentek meg a kormany.hu-n, a pályázati felület a tervek szerint április 22-én nyílik meg, a pályázatokat pedig a tervek szerint május 22-éig lehet benyújtani.
   
A kormánybiztos hangsúlyozta: a támogatás nem használható fel programszervezésre, a pályázatok építési beruházásokkal járnak együtt, amelyek nem idén, hanem a jövő évben kerülnek megvalósításra. Ezek infrastrukturális és működési fejlődést jelentenek az önkormányzat, illetve egyház számára, amelyet a közösség várhatóan legkorábban a jövő évben hasznosíthat.

 

fotó: hirado.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére