Szombathely újranyit: "Ez egy nagyon jó tanulópénz volt, sok mindent át kell értékelni"

sd • 2020. május 29., péntek •
Októberben kezdte meg működését a Med & Bio Gyógyászati Kft. Az ott dolgozóknak bőven volt munkájuk a mögöttünk hagyott nehéz időszakban. Szombathely újranyit című sorozatunkban Boros Gyöngyvérrel beszélgettünk.
Szombathely újranyit:  Ez egy nagyon jó tanulópénz volt, sok mindent át kell értékelni

- Minket nem érintett rosszul a járvány, illetve abból a szempontból igen, hogy kevesebb vásárló tért be hozzánk, ezt főleg a biobolt részlegen tapasztaltuk. De mivel mi egy gyógyászati segédeszközöket forgalmazó üzlet is vagyunk, ezért a védőfelszerelések - kesztyűk, maszkok, fertőtlenítők, arcpajzs - forgalma jelentős volt, hiszen számos intézményt, és a várost is el tudtuk látni ezekkel az eszközökkel. Így legalább sokan megismerhettek minket, hiszen alig több mint fél éve nyitottunk csak - mondta el érdeklődésünkre Boros Gyöngyvér, a Med & Bio Gyógyászati Kft. üzletvezetője, aki egyben a cég egyik tulajdonosa is.        

Meglátása szerint jól állták a sarat a szombathelyi intézmények, mivel hamar léptek, és gyorsan beszerezték a szükséges védőfelszereléseket, hogy ne legyen fennakadás.
- Nemcsak Vasból, hanem Veszprém megyéből is megkerestek minket, mert eljutott oda is a hír, miszerint nálunk minden szükséges eszközt be lehet szerezni, úgyhogy még ezen megrendelések teljesítésére is volt kapacitásunk. Ez nem azt jelenti, hogy mi előre fel voltunk készülve a járványra, hanem az egyik kollégánk remek beszerzési forrásainak köszönhetően sokszor már reggel 8-ra fent volt Budapesten a nagykerben, és hozta az eszközöket. Mi az elsők között váltottunk egyedi maszkok gyártására, ami bírja a mosást, vasalást, sterilizálást. Mindez akkor történt, amikor még senki nem hordott maszkot. Ez jó hatással volt a varrodákra is, hiszen ezáltal volt munkájuk az ott dolgozóknak - idézte fel Boros Gyöngyvér.

Volt is komoly konkurenciaharc, aminek győztese csak az lehetett, aki kellőképpen gyors, pontos volt, és időben lépett. Mára visszaesett ezeknek az eszközöknek a kereslete. De volt olyan időszak is, amikor például maszkot csak ennél a kft.-nél lehetett beszerezni itt a környéken, máshol nem. Boros Gyöngyvér elmondása szerint alapvetően úgy működik a értékesítő rendszer, hogy a cégek, intézmények árajánlatot kérnek, amit a törvény is előír, és nyilván a legkedvezőbbet választják. Konkurencia nem baj, ha van, hisz az erősít mindenkit.

- Kezdünk visszatérni a normális kerékvágásba, lassan indulnak a rendelések, újra egyre több a vénybeváltás. Ha működnek a szakorvosi vizsgálatok, írnak fel recepteket, és jönnek hozzánk az emberek. Védőfelszerelésekre most már kisebb az igény, ez is mutatja, hogy lecsengőben a járvány, de nem vagyunk túl rajta. Biztos, hogy lesz második hullám, azt viszont nem gondolnám, hogy ilyen nagy és ilyen pánikszerű lesz, mint ami most volt. Magyarország ezt olcsón megúszta, hála istennek, viszont azt gondolom, hosszú távra be kell rendezkednünk a védekezésre. Szerintem ez egy nagyon jó tanulópénz volt, sok mindent át kell értékelni.

A kft. társtulajdonosa hozzátette: egy ilyen típusú világjárványra nem lehet felkészülni, nem lehet rettegésben élni, hogy vajon mikor következik be. A szakemberek elmondása szerint várható volt, de az, hogy ilyen mértékű lesz, arra nem lehetett számítani. Ez összefügg a világban tapasztalható mobilitással is, ami ugyan nagyon jó dolog, de most ez is hozzájárult a járvány terjedéséhez, világméretű kialakulásához, hiszen manapság nagyon nehéz izolálni a fertőzéseket.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére