Sok a kérdőjel

sd • 2021. január 25., hétfő •
Megkerestük Horváth Zoltánt, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatóját, miként látja intézményének és a Médiaközpontnak az összeolvadását. Sokkal okosabbak nem lettünk.
Sok a kérdőjel

Hogyan éli meg, hogy az önkormányzat megszünteti azt az intézményt, amit hosszú évek óta szolgál, hogy vélekedik a döntésről?

A közgyűlési előterjesztés szerint az AGORA és a Médiaközpont a jövőben egy szervezeten belül működhet a későbbiekben. A közművelődés kötelező önkormányzati feladat, így az AGORA által ellátott funkciók, tevékenységek, egységek később sem fognak csorbulni. Amennyiben a közgyűlés úgy dönt, akkor a két jelenleg külön szervezetben működő terület (közművelődés és városi média) egymást erősítheti majd.

Hogyan kell elképzelni ezt az összeolvadást, milyen információi vannak erről? Milyen pénzügyi (költségvetési) és humánerőforrás-beli vonzatai lehetnek, várhatók-e leépítések?

A részletekkel kapcsolatban későbbi időpontban, közgyűlési döntés ismeretében lesz lehetőségünk információt adni.

Elképzelhető, hogy a Médiaközpont a jövőben a Géfin Gyula utcából átköltözik az MSH-ba?

Jelenleg erre vonatkozó információk nem állnak rendelkezésünkre. A következő időszakban fogjuk megvizsgálni, hogy szakmailag és pénzügyileg hogy lehet a legoptimálisabb módon, egységes szervezetként működtetni a város új kulturális centrumát.


fotó: szombathelypont.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére