Négycsillagos admirálissá avatták a transznemű miniszterhelyettest

• 2021. október 22., péntek •
Joe Biden elnök a transznemű Rachel Levine-t nevezte ki az Egyesült Államok Közegészségügyi Szolgálata (USPHS) megbízott testülete „első női négycsillagos admirálisává” — írta meg a Daily Wire.
Négycsillagos admirálissá avatták a transznemű miniszterhelyettest

Rachel (született Richard) Levine gyermekorvos, két gyermek édesapja, korábban, 2015 és 2017 között Pennsylvania állam egészségügyi minisztere volt. Joe Biden januári kinevezésével ő lett az első nyíltan transznemű szövetségi tisztviselő, akit az amerikai szenátus is megerősített pozíciójában.

Közleményt adott ki az HHS a kinevezés kapcsán

„Az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériuma (HHS) ma nyilvánosan bejelentette az Egyesült Államok nyolc fegyveres testületén belül a nemzet első nyíltan transznemű négycsillagos tisztjét. Rachel Levine admirális, aki a HHS egészségügyi helyettes államtitkáraként és az Egyesült Államok Közegészségügyi Szolgálata (USPHS) megbízott testületének vezetőjeként szolgál, ünnepélyesen felesküdött négycsillagos admirálisként. 

Levine admirális mostantól az USPHS Commissioned Corps legmagasabb rangú tisztviselője és az első női négycsillagos admirális. Levine admirális a Közegészségügyi Szolgálat 6000 tisztjét fogja vezetni, akik elkötelezetten szolgálják nemzetünk legkiszolgáltatottabb, és legsebezhetőbb lakosságát. A mai történelmi bejelentés az LMBTQ+ Történelmi Hónap eredményeire épül, és jelentős előrelépés a befogadóbb társadalom megteremtéséért folytatott munkánk során”.

– áll a HHS keddi sajtóközleményében. Levine kinevezésére reagálva az eseményt egy „befogadóbb jövő” felé tett lépésként ünnepelte.

„Megtiszteltetés számomra, hogy az Egyesült Államok közegészségügyi szolgálatának első női négycsillagos tisztjeként és az első nyíltan transznemű négycsillagos tisztként szolgálhatok a nyolc fegyveres testület egyiikében. Ez egy jelentős alkalom, és örömmel vállalom ezt a szerepet a hatás miatt, amit gyakorolhatok, és azért a történelmi jellegért, amit szimbolizál. Legyen ez a kinevezés az első a sok hasonló közül, hogy egy befogadóbb jövőt teremtsünk”  – nyilatkozta. 

Felettese, Xavier Becerra, egészségügyi miniszter is örömmel fogadta a hírt 

„Levine admirális történelmi jelentőségű kinevezése az első nyíltan transznemű négycsillagos tisztté a nemzet óriási lépése az egyenlőség felé. Ez egy büszke pillanat számunkra a HHS-ben. Levine admirális – egy kiválóan képzett gyermekorvos, aki segít az ügynökségünk programjának előmozdításában az egészségügyhöz való hozzáférés és az egyenlőség növelése, valamint a viselkedési egészség megerősítése érdekében – egy nagyra becsült és kritikus partner az egészségesebb Amerika építésében végzett munkánkban” – mondta Rachel Levine felettese. A szenátus márciusban 52-48 arányban erősítette meg Levine-t a Biden-kormányzatban betöltött szolgálatában, ahol két republikánus szenátor is mellette szavazott. 

Fotó: Caroline Brehman / POOL / AFP
Forrás: mandiner.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére