Nagy dobásra készül a YouTube, érkezik a 360 fokos élő közvetítés!

frisss.hu • 2016. február 04., csütörtök •
Lassan belátnak mindenhová.
Nagy dobásra készül a YouTube, érkezik a 360 fokos élő közvetítés!

Egy újabb jelentős mérföldkő következhet a népszerű videómegosztó portál életében. A szakemberek a 360 fokos élő közvetítés technológiáján dolgoznak. Számos cég, például a Facebook is még csak néhány hónapja biztosítja az élő közvetítés lehetőségét, a Youtube máris túlszárnyalni készül a versenytársait.

A BuzzFeed News friss értesülései szerint a YouTube nemrégiben egy kameragyártó céggel egyezkedett a 360 fokos videók élőben való közvetítésének lehetőségeiről. A cég egyelőre nem adott ki hivatalos információkat. Az ilyesfajta videók élő közvetítéséhez nem akármilyen technika szükséges. Az ilyen célra megfelelő kamerák vagy nem hozzák az elvárt minőséget, vagy pedig megfizethetetlenek. A hétköznapi kamerák számos videófelvételt készítenek egy időben, amelyekből megszületik a végső kép. Ez a szokványos működési elv az élő közvetítéshez még kevésnek bizonyul.

A portál tavaly március óta támogatja a 360 fokos videókat, a Facebook ezzel a fejlesztéssel csak hat hónappal később állt elő. A különböző közösségi oldalak folyamatosan kisebb-nagyobb fejlesztésekkel igyekeznek új élményeket nyújtani a felhasználok számára, azonban ez a terv egy hatalmas dobásnak ígérkezik. Kíváncsian várjuk.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére